of 58952 LinkedIn

Vlaanderen gaat strijd aan over Hedwigepolder

De regering van Vlaanderen start de zogeheten geschillenprocedure op, zodat Nederland zich moet gaan houden aan een verdrag uit 2005, waarin Nederland beloofd de Hedwigepolder onder water zetten als compensatie voor de uitdieping van de Westerschelde.
Reageer

Vlaanderen gaat de strijd aan met Nederland over de Hedwigepolder. De regering van de Belgische deelstaat start de zogeheten geschillenprocedure op, zo meldde het Belgische persbureau Belga dinsdag. Nederland moet volgens de Vlamingen de afspraken over het ontpolderen van de Zeeuwse polder nakomen.

Geduld
Vlaams minister-president Kris Peeters stelt dat het geduld met Nederland op is, zo tekende Belga op. ,,We hebben veel geduld en begrip voor Nederland gehad.''


Verdrag
Volgens een verdrag uit 2005 zou Nederland de Hedwigepolder onder water zetten als compensatie voor de uitdieping van de Westerschelde. Maar dit is omstreden. Het meest recente plan van het kabinet voor een gedeeltelijke ontpoldering haalde het dinsdag in de Tweede Kamer niet.

Arbitragehof
Vlaanderen en Nederland hebben nu een half jaar de tijd om de kou te klaren, anders wordt er een arbitragehof ingesteld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.