of 58952 LinkedIn

Verkeersplannen uitgesteld of geschrapt

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) zet het mes in verkeersplannen om de bezuinigingdoelstellingen van het kabinet te halen.
Reageer

Het kabinet schrapt waarschijnlijk tientallen plannen voor wegen en spoortrajecten, of stelt de aanleg ervan uit. Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) heeft woensdag tijdens een overleg met de regio’s hiervoor voorstellen op tafel gelegd, zo bevestigen ingewijden een bericht in het AD van donderdag.

Bezuinigingen
De maatregelen zijn nodig om de bezuinigingdoelstellingen van het kabinet te halen. Het gaat om 6,4 miljard euro tot 2028.

Amsterdam en Utrecht
Vooral de regio’s Amsterdam en Utrecht worden getroffen. Schultz wil onder meer de tramverbinding naar de Uithof uitstellen. De verbetering van de A27 vindt ook pas later plaats.

Treinvervoer
Bij Amsterdam wordt onder meer 200 miljoen euro geschrapt in een project voor beter treinvervoer tussen Schiphol, Amsterdam, Lelystad en Almere.

Knooppunt Ypenburg
Ook elders in het land gaan projecten niet door of lopen ze vertraging op. Dat geldt bijvoorbeeld voor de verbindingsweg tussen knooppunt Ypenburg en Den Haag.

Niet definitief
De plannen zijn nog niet definitief. De regio’s mogen nu reageren. Op 11 februari is er een nieuw gesprek.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.