of 63966 LinkedIn

Venlo wil publiek trekken met kabelbaan over de Maas

Venlo krijgt een kabelbaan over de Maas. Deze kabelbaan gaat een voormalig kazerneterrein verbinden met de Venlose binnenstad. De plannen zijn gepresenteerd aan de gemeenteraad die eind juni een beslissing neemt.
1 reactie

Venlo krijgt een kabelbaan over de Maas. Deze kabelbaan gaat een voormalig kazerneterrein verbinden met de Venlose binnenstad. De plannen zijn donderdagavond gepresenteerd aan de gemeenteraad die eind juni een beslissing neemt.

Extra bezoekers

De gemeente had ook voor een brug kunnen kiezen. Maar een kabelbaan is uniek in Nederland, attractiever en trekt extra bezoekers, denkt het gemeentebestuur. Het aan de Maas gelegen kazerneterrein wordt omgetoverd tot vrije tijdspark 'Fort van Venlo' met onder meer megabioscoop, binnenspeeltuin, ambachtsmarkt en eetgelegenheden. Dat moet jaarlijks miljoenen deels Duitse bezoekers trekken.


Duizend banen

Wethouder Jos Teeuwen verwacht dat het Fort van Venlo ruim duizend banen zal opleveren. Totale bouwkosten: 45 miljoen euro. Kosten kabelbaan nog eens ruim tien miljoen.

Het park krijgt vorm rond een 370 jaar oud fort dat een restauratie ondergaat. De oude grachtenstructuur wordt in de oude luister hersteld. Het park gaat begin 2019 open. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Criticaster (Ambtenaar ) op
Klinkt als een leuk speeltje voor de werhouder. Leuk als je toch geld teveel hebt. Let op het budget dat een debacle zal worden.