Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Veluwe: geen gevaarlijke stoffen over spoor

De gemeenten vinden dat Minister Schultz zich moet houden aan de belofte geen gevaarlijke stoffen meer over het spoor Amersfoort-Harderwijk-Zwolle te vervoeren.

09 december 2011

Zes gemeenten op de Veluwe willen dat gevaarlijke stoffen niet langer over de lijn Amersfoort-Harderwijk-Zwolle worden vervoerd.

Belofte Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) moet zich houden aan haar belofte hierover, vinden ze. De spoorlijn loopt dwars door steden als Harderwijk. Leefbaarheid

Beloofd was dat het vervoer vanaf eind 2012 over de nieuwe Hanzelijn zal lopen. In ambtelijke stukken is die belofte verdwenen, menen de gemeenten. Toename van goederenvervoer over de zogeheten Veluwelijn tast de leefbaarheid aan, meent de Regio Noord-Veluwe.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

G.J.Gunnink / ex NS beambte
Wat een flauwekul zeg dat de leefbaarheid op de Veluwelijn ineens wordt aangetast. Zoveel goederentreinen rijden er nu ook weer niet. De Veluwelijn rijdt overal langs de rand van de steden en dorpen, en er niet dwars door heen. Meer dan 150 jaar rijden er treinen over de Veluwe, en nu ineens tast het de leefbaarheid aan ?. En vrachtwagens mogen wel dwars door de stad, dat tast veel meer de leefbaarheid aan !.
Advertentie