of 59821 LinkedIn

Veiligheid fosforfabriek blijft onder de maat

De VROM Inspectie dreigde 2 jaar geleden met het sluiten van de fabriek als het niet heel snel iets zou doen aan de veiligheidscultuur en de uitstoot van schadelijke stoffen. Met dat laatste, zo staat in het rapport, gaat het wel beter. De veiligheid is nog steeds niet goed.
Reageer

De veiligheid bij fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost is nog steeds niet goed. Dat concluderen de provincie Zeeland en de Inspectie SZW in een rapport dat woensdag naar buiten kwam. Thermphos gaat niet goed om met het beheersen van de risico’s binnen de fabriek.

VROM-inspectie
De VROM Inspectie dreigde 2 jaar geleden met het sluiten van de fabriek als het niet heel snel iets zou doen aan de veiligheidscultuur en de uitstoot van schadelijke stoffen. Met dat laatste, zo staat in het rapport, gaat het wel beter.

Incident
De aanleiding van alle onderzoeken was onder meer een incident in mei 2009 waarbij twee werknemers van Thermphos om het leven kwamen tijdens een ongeval binnen de fabriek, zei een woordvoerder van de provincie Zeeland. Het Openbaar Ministerie vervolgt Thermphos hierom voor dood door schuld.

Veiligheid
De provincie en het ministerie van SZW gaan de komende tijd minder letten op de uitstoot van schadelijke stoffen, maar vooral naar de veiligheid in de fabriek.

Rapport
Een woordvoerder van Thermphos liet weten nog niet in bezit te zijn van het rapport. Directeur Rob de Ruiter zal woensdagmiddag reageren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.