of 63082 LinkedIn

Veenendaal geeft mooi-uitzicht-garantie

De gemeente Veenendaal garandeert de kopers van kavels aan de rand van natuurgebied De Groene Grens een blijvend mooi uitzicht.
Reageer

Wie een bouwkavel koopt aan de rand van natuurgebied De Groene Grens in Veenendaal, krijgt daar de garantie op een blijvend mooi uitzicht bij. De gemeente en de provincies Gelderland en Utrecht garanderen dat het natuurgebied onaangetast blijft en dat er geen bouwwerken in het uitzicht vanuit de woning zullen verrijzen.

Tientallen jaren

De garantie geldt volgens de gemeente Veenendaal voor 'tientallen jaren'.

Langs de rand van De Groene Grens, precies op de grens tussen Utrecht en Gelderland, is ruimte voor 60 bouwkavels voor vrijstaande huizen. Er zijn nu drie kavels met groengarantie verkocht en op twee percelen is een optie, aldus de gemeente dinsdag.
 
Nationaal Groenfonds 

Veenendaal claimt de eerste gemeente te zijn die een groengarantie afgeeft bij de koop van een kavel. Het concept is onder andere door het Nationaal Groenfonds ontwikkeld. Het is de bedoeling dat meer gemeenten en provincies met een groengarantie gaan werken. Dat zou ook kunnen helpen bij de stagnerende verkoop van dure bouwkavels.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers