Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Veel ‘lege’ Rotterdamse panden toch bewoond

Ongeveer een op de drie huizen in de Rotterdamse wijk Bloemhof die officieel leegstaan, zijn toch bewoond. Dat blijkt uit een onderzoek van studenten van de Hogeschool Rotterdam in opdracht van de gemeente.

21 januari 2011
Leegstaand
De studenten zijn diverse malen langs de deuren geweest in de wijk Bloemhof, bij huizen die volgens de gemeentelijke basisadministratie leeg zouden moeten staan. Van de 560 huizen die te boek stonden als leegstaand, waren er 195 bewoond.

Huisjesmelkers
‘We willen de huisjesmelkers aanpakken’, heeft wethouder Hamit Karakus gezegd tegen RTV Rijnmond. Volgens hem vinden er regelmatig illegale praktijken plaats in Rotterdamse panden Zo komt het voor dat er een grote groep mensen bij elkaar woont in een te kleine ruimte. De gemeente is van plan de verloedering en leegstand van woningen flink aan te pakken . Huiseigenaren die zich niet aan de regels houden kunnen rekenen op een boete, laat Karakus tegenover de omroep weten.

Zakcentje
Omdat de gemeente zelf vaak niet toekomt aan het controleren op leegstand, worden er studenten ingezet. ‘Dat bevalt ons goed. Bovendien kunnen de studenten een aardig zakcentje bijverdienen’, aldus Karakus.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk Eleveld / directeur detacheringsbedrijf
En toch lijkt het me iets ingewikkelder dan hier beschreven. De slimme huisbaas zorgt straks voor tenminste één officiële bewoner per huis. En de slimme gemeente kijkt dus ook naar huizen die wel bewoond zijn...
Advertentie