of 59345 LinkedIn

Van wie is dat water?

Reageer

Jeugdsentiment: de avonturen van James Onedin en Anne Webster. De muziek zwelde aan en daar ploegde de schoener Charlotte Rhodes door het ruime sop; tijd om te zwijmelen en te snotteren bij Onedin Line.

Allerlei schepen werden in de jaren 70 voor de BBC-serie gebruikt. Met de Soren Larsen kun je nog steeds zeiltochten maken tussen de tropische eilanden in de Stille Zuidzee, maar met de Elisabeth Smit is het onfortuinlijk afgelopen.

 

De schoener liep bij een najaarsstorm in 2002 bij Muiden zo veel schade op, dat hij sedertdien niet meer heeft gevaren. Burgemeester Marleen de Pater van Muiden wil de driemaster nu weg hebben, maar zo gemakkelijk is dat niet. ‘Het heeft nogal wat moeite gekost om uit te vinden van wie het stuk water is waar dat schip ligt. We hebben er uitgebreid overleg over gehad. Het had van de gemeente kunnen zijn, of van de provincie, maar volgens  de laatste informatie is het van Rijkswaterstaat’, aldus De Pater.

 

‘Wij hebben bedacht dat het schip echt weg moet. Het is ontsierend. Ik kom erlangs als ik de boot naar Pampus neem, en het is mijn stellige indruk dat hij aan het zinken is.’ De wrakkenwet moet er nu aan te pas komen om de driemaster Elisabeth Smit weg te krijgen. ‘We zijn met Rijkswaterstaat in gesprek. We hebben elkaar gevonden.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.