Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Utrecht kiest voor binnenstedelijke woningbouw

De gemeente Utrecht wil de komende twintig jaar zes- tot tienduizend woningen in de stad gaan bouwen. Dat heeft de woordvoerster van de Utrechtse wethouder Harrie Bosch (wonen) donderdag laten weten.

26 mei 2011

Herbestemming
Op tien locaties verrijzen nieuwbouwhuizen of worden bestaande leegstaande gebouwen, zoals het oude belastingkantoor, omgetoverd tot appartementen. De nieuwe huizen komen onder meer op bedrijventerrein Lage Weide, maar ook op plekken die heel dicht tegen het centrum aan liggen.


Digitaal stadsdebat
De inwoners van Utrecht mogen meepraten over de plannen via een digitaal stadsdebat. Volgens de gemeente is veel winst te behalen met binnenstedelijk bouwen omdat het bestaande stedelijke netwerk optimaal wordt gebruikt. Ook is het eenvoudiger om deze nieuwe bewoners uit de auto te halen, denkt de gemeente.


Duurdere woningen

Nadeel zijn de extra kosten. Die bedragen tussen 10.000 en 25.000 euro per woning. Dat geld is nodig voor bodemsanering en de aankoop van bedrijfsterreinen. Om de onrendabele investeringen mogelijk te maken, wil Utrecht een gemeentelijk fonds instellen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie