of 63428 LinkedIn

Utrecht boos over verbreding A27

De gemeente Utrecht is verrast over het besluit van minister Melanie Schultz over de verbreding van de A27 tot twee keer zeven rijstroken.
Reageer

De gemeente Utrecht is ,,verrast en boos" over het onverwacht snelle besluit van minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu om de betonnen bak, waar de A27 ter hoogte van Amelisweerd doorheen loopt, toch te verbreden.

14 rijstroken breed

Dat zegt de Utrechtse verkeerswethouder Frits Lintmeijer dinsdagavond. Eerder gaf Utrecht aan niet voor deze variant te willen gaan bij de verbreding van de snelweg. De weg zal nu twee keer zeven rijstroken breed worden tussen knooppunt Lunetten en Rijnsweerd. Ook krijgt een deel de weg over een lengte van 250 meter een dak.

Strook bos
Deze variant gaat tot woede van Utrecht ten koste gaat van een strook bos in Amelisweerd. ,,Dat weegt voor ons zwaar", aldus de wethouder. ,,We zijn er helemaal niet van overtuigd dat deze keuze onvermijdelijk is. Er heeft nooit goed onderzoek plaatsgevonden om de verschillende varianten af te wegen. Een weloverwogen beslissing is daarom nu niet te maken.”

Besluit komt snel
Utrecht laat het er niet bij zitten, aldus Lintmeijer. ,,We gaan niet mee op dit onderdeel en zullen er bij de minister op blijven aandringen. Hoe en welke middelen we daarvoor gaan gebruiken, moeten we nog bekijken. Dit besluit kwam zo snel.”

Controversieel
Eerder dit jaar verklaarde de Tweede Kamer de verbreding van de A27 als controversieel dossier en stelde behandeling ervan pas uit tot na de verkiezingen.

Heet hangijzer
Het verbreden van de snelweg aan de oostkant van de stad is al jaren een heet hangijzer. Omwonenden en natuurbeschermers zijn al jaren fel tegen een verbreding ervan bij Amelisweerd. In de jaren 80 moest uiteindelijk na 12 jaar verzet van actiecomités en milieuorganisaties toch 2 hectare bos wijken voor de aanleg van de A27 zoals die er nu ligt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.