of 65378 LinkedIn

Uitstel fusie waterschappen na onenigheid

Komt het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle of in Meppel? Die vraag drijft een wig tussen de twee waterschappen. Een fusie is daarom uitgesteld.
1 reactie

Een besluit over een fusie tussen twee Drentse en Overijsselse waterschappen is uitgesteld vanwege onvrede bij Statenleden in Drenthe. Provinciale Staten in Drenthe wilden woensdag geen besluit nemen omdat er banen naar Zwolle zouden gaan.

Werkgelegenheid

Waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland willen per 1 januari 2016 fuseren tot Drents Overijsselse Delta. Het hoofdkantoor moet in Zwolle komen. Meppel, waar nu het hoofdkantoor van Reest en Wieden zit, wordt door dit banenverlies hard geraakt terwijl de werkgelegenheid in Drenthe al onder druk staat, zeggen Statenleden.

7,9 miljoen

In Overijssel werd mokkend gereageerd op het besluit uit het noorden. 'De houding van Drenthe kost ons een miljoen euro', reageerde de VVD Overijssel. 'Bovendien zijn het de waterschappen die beslissen over de vestigingsplaats, niet de provinciale staten.' De besturen van de waterschappen besluiten donderdag over het beschikbaar stellen van 7,9 miljoen euro voor de aankoop van het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle. Onduidelijk is of deze beslissing ook wordt uitgesteld. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door doeterniettoe (-) op
Typisch: alleen aan het geld denken.
En vervolgens stelt diezelfde politieke partij dat de politiek er niet over gaat.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers