of 58952 LinkedIn

Uitspraak Raad van State over Zuiderpark in Rotterdam

De gemeente Rotterdam kon woensdag nog niet zeggen wat de reikwijdte is van de uitspraak. ’Wij kijken of dit consequenties heeft voor aankomende evenementen. Organisatoren worden hierover geïnformeerd. Wij kunnen ons voorstellen dat de organisatoren van evenementen die al gepland zijn, geschrokken zijn en snel willen weten waar zij aan toe zijn.’ Belangrijkste vraag is welk bestemmingsplan er nu geldt.
1 reactie

Rotterdam en festivalorganisaties in deze stad zijn overvallen door een uitspraak van de Raad van State over het Zuiderpark. In dat park naast Ahoy worden al jaren grote festivals als Metropolis gehouden, maar nu de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan heeft afgeschoten is onduidelijk of er nog wel festivals mogen plaatsvinden.

Reikwijdte uitspraak
De gemeente Rotterdam kon woensdag nog niet zeggen wat de reikwijdte is van de uitspraak. ’Wij kijken of dit consequenties heeft voor aankomende evenementen. Organisatoren worden hierover geïnformeerd. Wij kunnen ons voorstellen dat de organisatoren van evenementen die al gepland zijn, geschrokken zijn en snel willen weten waar zij aan toe zijn.’ Belangrijkste vraag is welk bestemmingsplan er nu geldt. De gemeente en de Raad van State konden daar woensdag geen uitsluitsel over geven. Onder het oude plan waren er jaarlijks tal van grote evenementen.

Festival mag doorgaan?
De organisatie van Baroeg Open Air, dat 14 september wordt gehouden, gaat er van uit dat dat festival gewoon door mag gaan. ‘De evenementenvergunning voor Baroeg Open Air 2019 is binnen. Wij gaan er zonder tegenbericht vanuit dat het festival gewoon doorgaat.’

Bezwaar
De Raad van State zette woensdag een streep door het nieuwe bestemmingsplan na bezwaar van twee omwonenden. Het was hen niet duidelijk hoeveel festiviteiten in het park zouden mogen plaatsvinden en tot hoeveel geluidsbelasting die zou leiden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Opmerker (orig) op
Zuivere theorie zonder lokale voorkennis:
het oude recht herleeft. Dus geldt ter plekke het bestemmingsplan dat men wilde herzien.