Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Uitbreiding spoor doorkruist nieuw gemeentehuis

Door een uitbreiding van twee naar vier sporen in Elst zouden de intercity’s op luttele meters afstand van het nieuw te bouwen gemeentehuis razen.

16 januari 2012

Paniek op het gemeentehuis van Overbetuwe. De inkt van de plannen voor een nieuw onderkomen is nog niet droog, of spoorbeheerder ProRail dreigt die plannen letterlijk te doorkruisen. Door een op handen zijnde uitbreiding van twee naar vier sporen in Elst zouden de intercity’s op luttele meters afstand van het nieuw te bouwen gemeentehuis razen. Dat zou een streep door de nieuwbouwplannen betekenen.

'Onacceptabel'

Een vertrouwelijke brief van het college van Overbetuwe aan ProRail lekte onlangs uit. Volgens de Gelderlander staat in de brief dat het gemeentebestuur de plannen onacceptabel vindt. Een woordvoerder van de gemeente Overbetuwe wil dit overigens nog niet bevestigen.

Geen bevoegdheid

‘Het is zo dat ProRail helemaal zelfstandig besluit over de uitbreiding op hun grond, gemeenten zijn totaal niet bevoegd om daar hun zienswijze over te uiten, zegt de gemeentewoordvoerder. 'ProRail was echter wel geïnteresseerd in de mening van de gemeente en daar ging die brief over. Het was dan ook zeker niet de bedoeling dat de brief zou uitlekken,’ aldus de gemeentewoordvoerder. ‘Het is nu even afwachten hoe ProRail hier op reageert.’

College gevallen

Overigens was er over de bouw van het nieuwe gemeentehuis een paar maanden terug nog zoveel onenigheid dat het Overbetuwse college zelfs viel. Dinsdagavond worden er tijdens de raadsvergadering vragen over de kwestie gesteld.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kitty
Prorail is net op tijd. Als het gemeentehuis gebouwd was, dan kon er niet meer uitgebreid worden. Nooit meer. Ten koste van de lijn Tiel-Arnhem.
de gebeten hond / netto betaler
Raar bericht. Want ook zonder ProRail-plannen zou die ambtenarensilo dan dus haast op de bielzen staan. Maar ja als niemand nadenkt is deze trein eindelijk eens op tijd. Burgers aldaar: gefeliciteerd.
Advertentie