of 64120 LinkedIn

Toezichthouders corporaties verdienen te veel

Eenvijfde van alle toezichthouders bij woningcorporaties verdient meer dan binnen de branche is afgesproken. Het bedrag dat de toezichthouders te veel verdienen varieert van enkele duizenden euro's tot tienduizenden euro's per jaar.
4 reacties
Eenvijfde van alle toezichthouders bij woningcorporaties verdient meer dan binnen de branche is afgesproken. Het bedrag dat de toezichthouders te veel verdienen varieert van enkele duizenden euro's tot tienduizenden euro's per jaar.
Uitschieters
Dat heeft de NOS onderzocht. Uit een vertrouwelijke brief van voormalig minister Van der Laan aan de Tweede Kamer uit 2009 blijkt dat zich onder meer bij relatief kleine corporaties regelmatig uitschieters voordoen. Zo verdient de voorzitter van de raad van toezicht van corporatie SHBB in Borger-Odoorn met 229 woningen 25.000 euro. Terwijl 9000 euro is toegestaan.

Opgestapt
Bij een kleine corporatie in Balk, Wonen Zuidwest Friesland, verdiende de voorzitter van de raad van toezicht ook te veel: 28.000 euro, waar 10.000 euro de grens is. Inmiddels is deze commissaris gedwongen op te stappen.

CdK Franssen
Commissaris van de koningin Jan Franssen in Zuid-Holland verdient met zijn bijbaan als voorzitter van de raad van toezicht bij Delta Wonen in Zwolle (15.000 woningen) zo'n 10.000 euro meer dan is toegestaan, namelijk bijna 25.000 euro. Ook drie van zijn commissarissen krijgen meer dan de norm toestaat.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Doeke Kuipers (oud collega) op
Onbegrijpelijk dat dit in Zuidwesthoek van Fryslân kan gebeuren..... ook nog met een diep rode achtergrond......beschamend!
Door Karel (Baarspul) op
De CdK in Z-H, Jan Franssen, staat er ook weer bij. Zijn Balkenende-salaris wordt aangevuld met talloze betaalde nevenfuncties.

Wie durft het aan om deze grote graaier aan te pakken?
Door maria (werkzoekend soc.jur.medew., WWB client) op
Waar kan ik solliciteren voor deze functie met dat salaris?

Het wordt tijd zoals mijn voorganger schrijft dat ook de heren aan de top leren dat ze niet op grote voet moeten leven.
We zien genoeg voorbeelden in o.a. Den Haag.
Waarom wordt daar geen sociale politie op afgestuurd?
O nee , vergis me hun passen de regels wel zodat het weer precies volgens de wet klopt.
Door Mijn mening op
Sociaal hè...al die hebzuchtigen. Genoeg blijkt voor velen nooit genoeg te zijn. Die voet waarop men leeft is veel te groot voor normale schoenen of zevemijlslaarzen. hoe hoger men in de top komt hoe meer misbruik men maakt van hun (machts)positie. Kijk maar naar die landelijke politici in Den Haag.