of 61043 LinkedIn

Tien uitzenders huisvesten arbeidsmigranten Westland

Tien gecertificeerde uitzendbureaus hebben zich gemeld voor het gemeentelijk register voor huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Westland. Dat zegt wethouder Karin Zwinkels in antwoord op vragen van de plaatselijke LPF. Intrekking van het certificaat zal geen invloed hebben op de gemaakte exploitatieafspraken.

Voor het gemeentelijk register voor huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Westland hebben zich inmiddels tien gecertificeerde uitzendbureaus gemeld. Dat antwoordt wethouder Karin Zwinkels op vragen van de plaatselijke LPF. Intrekking van het certificaat zal geen invloed hebben op de gemaakte exploitatieafspraken.

Drie locaties bekend
De tien uitzenders gaan huisvesting voor arbeidsmigranten ontwikkelen op zestien nieuw te ontwikkelen locaties in de gemeente. Drie locaties zijn al bekend. Bij elkaar zouden daar 676 bedden moeten komen. Op een locatie (Poeldijk, 86 bedden) hebben twee uitzendbureaus echter besloten de samenwerking niet voort te zetten. Reden hiervoor zou zijn dat de ideeën over de invulling te ver uit elkaar liggen. Eén bureau zou alweer in gesprek zijn met andere geïnteresseerde uitzendbureaus.

Overlast
Wat daar ook een rol speelt is dat omwonenden niet bepaald stonden te juichen over het plan. Een petitie werd al snel 250 keer ondertekend. Niet alleen zou het perceel  (een voormalig trainingsveld) te klein zijn, maar bewoners vrezen naast extra verkeersdrukte ook voor overlast van gebruikers van het hotel richting bewoners en bezoekers van omliggende verenigingen, meldt lokale omroep WOS. De ondertekenaars snappen wel de noodzaak van extra huisvesting voor arbeidsmigranten, maar dus niet op die locatie.

Certificering
De LPF maakte zich juist druk over de certificering van de uitzendbureaus die de huisvesting gaan ontwikkelen, maar wethouder Zwinkels kon de partij geruststellen: alle uitzenders zijn gecertificeerd. De LPF wees er echter op dat een certificering op dagbasis kan worden ingetrokken door de Stichting Normering Arbeid (SNA) als niet aan de voorwaarden wordt voldaan. Zwinkels antwoordde dat het intrekken van de certificering geen invloed heeft op gemaakte exploitatieafspraken, maar wel voor nieuwe afspraken of eventuele gunning van toekomstige nieuwe locaties.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gijsbert op
Migranten kunnen gewoon een hotel boeken, appartement huren, B&B of huis kopen tegen reguliere tarieven. Alleen dan kan uitbuiting worden voorkomen. Maar dan komen ze niet meer voor een appel en een ei.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners