of 59190 LinkedIn

Tiel maakt met spaarpas eind aan parkeerdiscussie

Winkelend publiek in Tiel shopt sinds deze maand punten bij elkaar waarmee het parkeerkaartje kan worden afgerekend. De gemeente paste alle parkeerautomaten aan voor het spaarsysteem, dat is ontwikkeld in samenwerking met de ondernemersvereniging.

Winkelend publiek in Tiel shopt sinds deze maand punten bij elkaar waarmee het parkeerkaartje kan worden afgerekend. De gemeente paste alle parkeerautomaten aan voor het spaarsysteem, dat is ontwikkeld in samenwerking met de ondernemersvereniging.

Win-win

Met de zogenoemde FlipPas heeft Tiel heeft een creatief antwoord op de bekende discussie over betaald parkeren in de binnenstad. Winkeliers die meedoen met de spaaractie, leveren een bijdrage aan de parkeerkosten van hun klanten, zo is de gedachte achter het project. Gert-Jan van Ingen, binnenstadmanager van Tiel, legt op de website van de FlipPas uit dat de pas een stimulans is voor het winkelend publiek om ook bij de deelnemende partijen hun inkopen te doen. “En daarmee een middel in het behoud van de winkels in onze binnenstad. Eigenlijk dus een win-winsituatie.”

 

Flink inkopen doen

Als eerste zijn nu alle parkeerautomaten voor vooraf betalen aangepast, zodat er kan worden betaald met het puntentegoed op de FlipPas. Later worden ook de automaten voor achteraf betalen voorzien van aangepaste software. Er moet wel flink worden geshopt om de parkeerkosten eruit te krijgen. Bij elke euro die consumenten besteden bij de inmiddels zeventig aangesloten winkeliers, krijgen ze één spaarpunt cadeau, ter waarde van een cent. Om anderhalf uur te parkeren voor een tarief van 1,80 euro, moet dus eerst voor 180 euro inkopen worden gedaan.

 

Promotie Tiel

Het spaarsysteem, opgetuigd door een professionele ontwikkelaar, is niet alleen bedoeld als lokkertje voor automobilisten. Met de FlipPas kunnen inwoners ook korting krijgen of meedoen aan acties van de winkeliers. Ondernemersvereniging Hart van Tiel en Stadspromotie Tiel ondersteunen het project dan ook van harte. Volgens de initiatiefnemers is Tiel de eerste gemeente in het land met een spaarsysteem voor parkeerkosten. Dat is mede mogelijk door het feit dat alle openbare parkeerplaatsen in Tiel in gemeentelijk beheer zijn. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Inventief.en innovatief. Passen deelnemende winkeliers het volledige bedrag bij? Anders begint het op gesubsidieerd winkelen te lijken.
Door JaapvV (adviseur, o.a. voorzieningen) op
Leuk initiatief.