of 58952 LinkedIn

Te veel lawaai bij drie miljoen huizen

Ruim een derde van de huizen in Nederland staat op een te lawaaiige plek, volgens nieuwe normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat stelt de onderzoeksredactie van RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.
3 reacties

Ruim een derde van de huizen in Nederland staat op een te lawaaiige plek, volgens nieuwe normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat stelt de onderzoeksredactie van RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.

Schadelijk
Volgens RTL Nieuws komt de WHO woensdag met nieuwe, strengere richtlijnen voor lawaai. Zo mag wegverkeer straks niet meer dan 53 decibel produceren, treingeluid is vanaf 54 decibel schadelijk voor de gezondheid. Voor vliegtuigen en windmolens ligt de grens nog lager, op 45 decibel, aldus RTL.

 

3 miljoen huizen

RTL Nieuws analyseerde geluidsgegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daaruit blijkt volgens de onderzoekers dat 37 procent van de huizen meer dan 55 decibel geluid ervaart. 'Dat zijn bijna 3 miljoen huizen.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Toine Goossens op
Ooooh heerlijk deze conclusie van de WHO. Kan ik eindelijk eens tal van procedures tegen de buren, tegen de gemeente, tegen de overheid, tegen iedereen gaan voeren. Eindelijk begrip voor het feit dat er mensen zijn die gevoelig voor geluid zijn. Prachtig toch? ik waan mij al in Luilekkerland.

Nooit meer op olifantenjacht, nooit meer blèrende kleinkinderen op bezoek, nooit meer blaffende honden, nooit meer met het vliegtuig, ooooh wat zal de wereld heerlijk rustig zijn.

Ondertussen stroomt Bangla Desh onder, zijn diverse eilanden in de Indische en Stille Oceaan in de golven verdwenen, en is Nederland beschermt met dijken van 30 meter hoogte om de toekomst veilig te stellen.

Opheffen dat WHO en al het geld in het IPCC stoppen, dan kan de wereld zich concentreren op problemen die echt van belang zijn.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Wie zei dat ook alweer dat Nederland 'vol is vol' is ?
Door A. Willemsen op
Natuurlijk is er teveel lawaai. We leven in een stadstaat waar steeds meer mensen komen wonen. Hoe kun je in zo'n land het lawaai binnen de perken houden? Wat willen ze met dit onderzoek gaan doen dan? Weer onhaalbare en onbetaalbare aanpassingen opleggen aan bewoners en woningcorporaties?