of 63428 LinkedIn

TCA machteloos tegen kapen naam

Het Amsterdamse taxibedrijf TCA staat machteloos tegenover de naar schatting 100 hoofdstedelijke taxichauffeurs die rondrijden met oude daklichten van TCA maar niet voor dit bedrijf werken.
1 reactie
Het Amsterdamse taxibedrijf TCA staat machteloos tegenover de naar schatting 100 hoofdstedelijke taxichauffeurs die rondrijden met oude daklichten van TCA maar niet voor dit bedrijf werken.
Zwarte markt
TCA kan de betreffende chauffeurs hooguit verzoeken hun daklichten te verwijderen, maar heeft geen enkel middel als die dat weigeren. ‘Het beeldmerk van de oude daklichten is niet beschermd, zegt woordvoerder Sanne Takman van TCA. ‘De huidige daklichten zijn gedeponeerd en eigendom van TCA. Die oude waren van de chauffeurs. Door de deregulering en door chauffeurs die niet meer voor ons werken, zijn ze op de zwarte markt terecht gekomen.’

Imagoschade
Rondrijden met de oude daklichten is niet strafbaar, zegt Takman. ‘Wel leidt het tot imagoschade voor ons. De politie kan er ook niks tegen beginnen. Alleen bij wangedrag van een chauffeur kan de politie in actie komen.’

Taxiwet
TCA heeft zijn hoop gesteld op de nieuwe Taxiwet, die waarschijnlijk op 1 januari 2012 in werking treedt. Alle chauffeurs moeten dan verplicht zijn aangesloten bij een Toegelaten Taxi Organisatie. Dat houdt onder meer in dat het bedrijf 100 chauffeurs in dienst moet hebben of 50 taxi’s in bezit, met herkenbare daklichten.

Bedreigd
Onlangs werd in Amsterdam een fotograaf bedreigd door een taxichauffeur vanwege een Hebreeuwse tekst op zijn shirt. De chauffeur is niet aangesloten bij TCA, maar rijdt met een oud daklicht van de centrale op zijn taxi.
Bekijk hier het filmpje dat hij maakte.

Nep TCA-chauffeur from Thomas Schlijper on Vimeo.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter (Adviseur) op
Ja, de deregulering heeft dit tot gevolg. Meerdere vliegen in 1 klap. chauffeurs in 020 zijn allemaal tuig en stemmenwinner voor de PVV. Nu nog de verdere privatisering van het OV. Straks buschauffeurs die doorrijden omdat er aan de halte iemand staat met een keppel. Hulde!