of 58952 LinkedIn

Steekwerend vest voor Haagse tramcontroleurs

Vijf Haagse tramcontroleurs testen een steekwerend vest. Uit deze proef moet blijken of met zo'n steekwerend vest nog goed te werken is door de tramcontroleurs.
1 reactie

Controleurs in Haagse trams krijgen wellicht een steekwerend vest. Uit een proef moet blijken of met zo'n vest nog goed te werken is. Dat heeft een woordvoerder van vervoersbedrijf HTM maandag gezegd.

Verplicht

Vijf controleurs testen deze maand een steekwerend vest. In januari wordt een ander type vest getest en in maart besluit HTM of de controleurs er een krijgen. Dan wordt ook besloten of het vest verplicht wordt. ,,Als het vest er komt, bekijken we of het op bepaalde dagen verplicht gedragen moet worden. Bijvoorbeeld in het weekend of tijdens voetbalwedstrijden'', zegt de woordvoerder.

Geweld wordt heftiger

Het aantal geweldsincidenten tegen HTM-controleurs is de afgelopen 2 jaar minder geworden, maar het geweld is wel heftiger. ,,De medewerkers willen meer veiligheid en we kijken nu of dat ook echt het geval is met een steekwerend vest.'' Twee jaar geleden was een krappe meerderheid van de medewerkers nog tegen het dragen van een vest. Het zou oncomfortabel en te warm zijn.

Rotterdam

Controleurs van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET dragen al 7 jaar een steekwerend vest. ,,Preventief en voor het gevoel van veiligheid van onze medewerkers'', zegt een woordvoerster. Ook in Rotterdam is het aantal geweldsincidenten de afgelopen jaren afgenomen, maar de hardheid toegenomen. Amsterdam doet niet mee aan de proef. ,,Wij leren onze mensen hoe ze het beste om kunnen gaan met agressie en geweld'', aldus een woordvoerster van het vervoersbedrijf GVB. ,,Wij hebben nog niet van de kant van onze medewerkers gehoord dat er behoefte is aan zo'n vest.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk op
We vinden het nu al normaal om met zo,n vest telopen, wat klopt hier niet?