of 59761 LinkedIn

Steeds meer gemeenten willen uitbreiding statiegeld

Statiegeld is volgens de initiatiefnemers ‘het goedkoopste en meest doeltreffende systeem om het probleem van blikjes en flesjes op straat en in de natuur op te lossen’. De Tweede Kamer overlegt volgende maand over statiegeld. Volgens de Statiegeldalliantie tellen de gemeenten die zich hebben uitgesproken voor de uitbreiding samen 6 miljoen inwoners.
Reageer

Een groeiend aantal Nederlandse gemeenten, inmiddels 72, steunt een oproep om het statiegeldsysteem uit te breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes. Ze zijn lid geworden van de Statiegeldalliantie, die in het leven is geroepen door milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux. Ook supermarktketen Ekoplaza, de provincie Noord-Brabant en diverse andere natuur- en milieuorganisaties, waaronder Greenpeace en Natuurmonumenten, hebben zich aangesloten bij het pleidooi.

Zwerfvuil
Statiegeld is volgens de initiatiefnemers ‘het goedkoopste en meest doeltreffende systeem om het probleem van blikjes en flesjes op straat en in de natuur op te lossen’. De Tweede Kamer overlegt volgende maand over statiegeld. Volgens de Statiegeldalliantie tellen de gemeenten die zich hebben uitgesproken voor de uitbreiding samen 6 miljoen inwoners. Ook veel Belgische organisaties hebben zich erbij aangesloten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.