of 59345 LinkedIn

Stakers leggen OV Den Haag plat

Het stadsvervoer in Den Haag en omstreken ligt woensdagochtend helemaal plat. Werknemers van vervoerbedrijf HTM staken van 06.00 uur tot 10.00 uur. Om chaotische toestanden en onzekerheid te voorkomen, heeft HTM besloten om ook geen bussen en trams met werkwillige medewerkers te laten uitrijden.
Reageer

Het stadsvervoer in Den Haag en omstreken lag woensdagochtend helemaal plat. Werknemers van vervoerbedrijf HTM staakten van 06.00 uur tot 10.00 uur. Om chaotische toestanden en onzekerheid te voorkomen, besloot HTM om ook geen bussen en trams met werkwillige medewerkers te laten uitrijden.

Vervelend

'Het is ontzettend vervelend dat onze reizigers opnieuw de dupe zijn, maar we vinden het simpelweg niet verantwoord', stelt de directie van HTM. De staking duurde van 06.00 uur tot 10.00 uur. De werknemers eisen onder meer loonsverhoging en het verminderen van de 'onverantwoord hoge werkdruk'. 'Staken doen we alleen als uiterste middel en als het echt niet anders kan. De grens is nu bereikt', stelde bestuurder Eric Vermeulen van vakbond FNV. Ook leden van vakbond CNV doen mee aan de staking.

 

Rustig

Reizigers leken goed geïnformeerd te zijn over de staking. Bij de haltes voor tram en bus was het rustig en ook op de treinstations stonden nauwelijks mensen die met het stadsvervoer hun weg wilden vervolgen.

Vermeulen heeft van collega's gehoord dat er wel wat klachten over de staking zijn geweest. "En dat begrijp ik best. Het is vervelend als je niet met de bus of tram kan reizen. Maar wij staan met de rug tegen de muur. We staken niet voor niets."

(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.