Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Staatsbosbeheer zet bossen te koop

Staatsbosbeheer wil samen met Trees for Travel en Stichting Nationale Boomfeestdag bedrijven inschakelen om extra bossen aan te planten. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt, die daarmee onder meer overheidsbezuinigingen wil opvangen.

23 juni 2011

Klimaatbossen
De aanplant van bos in Nederland loopt terug, onder meer door de bezuinigingen, aldus een zegsvrouw van Staatsbosbeheer. Bedrijven vinden de mogelijkheid volgens haar interessant, omdat klimaatbossen een manier zijn om CO2-uitstoot te compenseren.

Fonds

Bedrijven kunnen geld doneren in een speciaal daarvoor opgericht fonds, het Nationaal Bossenfonds. De organisatie plant dit najaar samen met de eerste deelnemers van het fonds de eerste bomen aan.

Budget gehalveerd

Staatsbosbeheer zei eind vorig jaar dat het ergens geld vandaan moest halen als de bezuinigingen door zouden gaan. Door de plannen zou het budget van de dienst in 2015 zijn gehalveerd.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J Spoelder / Eigenaar
Hallo ik wil graag info over een verwaarloosd stuk bos evt kopen waar kan ik informatie verkrijgen ? Mvg j Spoelder
J. van der Kloet
Goedemorgen:



Kan iemand mij vertellen waar ik terecht kan om een stuk (bos) grond te kopen?
c.a.hendriks / kunstenaar
Verkochte percelen zullen leiden tot verrommeling van het landschap, kijk maar naar België. Eerst staat er een schuurtje, later een villa en hoewel illegaal, er zal net zo lang gelobbyd worden totdat de bouwsels op den duur onder gewoonterecht mogen blijven staan. Natuur is van ons allemaal, niet alleen van projectontwikkelaars, grondgraaiers en andere golfballen.
A.R. Wigmann Welling / bioloog, natuurbeheerder
Vraag: Welke stukken natuur heeft Staatsbosbeheer over heel Nederland te koop?

Ik ben vooral geïnteresseerd in natuur in Zuid-west Drenthe.

En wat zijn de prijzen per hectare?
Advertentie