of 60775 LinkedIn

Staatsbosbeheer blijft waken over groen erfgoed

Staatsbosbeheer blijft waken over het Nederlandse groene erfgoed. Daarmee breekt staatssecretaris Dijksma met het beleid van haar voorganger Bleker.
1 reactie

Staatsbosbeheer blijft waken over Nederlands groene erfgoed. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) meldt dinsdag dat Staatsbosbeheer een publieke organisatie blijft die belangrijke natuur al sinds 1899 bewaakt en dat wat haar betreft blijft doen.

Andere benadering
Dijksma kiest daarmee voor een andere benadering dan haar voorganger Henk Bleker. Bleker verbood Staatsbosbeheer nog mee te denken over manieren om natuurgebied Oostvaarderswold in Flevoland toch te realiseren, omdat VVD en CDA juist een streep hadden gezet door de komst van het gebied.

Beter evenwicht
Staatsbosbeheer moet van Dijksma wel zorgen voor een beter evenwicht tussen het beschermen van kwetsbare en niet-kwetsbare natuur door meer activiteiten op terreinen toe te staan. ,,Door een andere manier van samenwerken en het inspelen op de behoeftes van het publiek kan Staatsbosbeheer nog beter midden in de samenleving komen te staan’’, vindt de bewindsvrouw. Ook moet de organisatie zelf voor meer inkomsten zorgen. Bijvoorbeeld door in te spelen op recreatietrends en meer samen te werken met ondernemers.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paulus op
Het Rijk betaalt nog maar 1/6 van de kosten, maar houdt wel 100% zeggenschap over het Staatsbosbeheer. Zo kennen we de socialisten weer. Dijksma betoont zich een ware PvdA-er: Voor een dubbeltje op 1e rij !