Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

SP Brabant redt op laatste moment veehouders

De coalitiepartij SP in Noord-Brabant heeft onverwacht toch niet ingestemd met het plan om geen nieuwe veestallen te bouwen binnen 250 meter van woonhuizen.

20 januari 2012

Coalitiepartij SP in Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft vrijdag op het allerlaatste moment niet ingestemd met het plan om geen nieuwe veestallen te bouwen binnen 250 meter van woonhuizen. De motie die de SP vorige maand nog mee indiende, kreeg daarom geen meerderheid.

Wachten
GGD Nederland adviseert uit voorzorg een afstand van 250 meter tussen veestal en woonhuis. SP-fractielid Veerle Slegers gebruikte vrijdag geen nieuwe argumenten voor de ommekeer. Ze wil nu wachten op wetenschappelijke grond voor een afstand tussen stal en huis.

Politieke draaikonterij

De ommezwaai leidde tot verontwaardiging bij de oppositiepartijen. Henk Krol van 50Plus sprak over ‘politieke draaikonterij’.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

insider / insider
Hallo "> Dit is een test
alice / jurist
dit is werkelijk verschrikkelijk: in het mooie brabant van weleer kun je nergens meer fatsoenlijk vertoeven zonder wasknijper. SP : wat ben je aan het doen?????
Puk / Consulent
Er zullen niet alleen statenleden gaan opstappen, maar nog veel meer sp-stemmers! Eerst stemmers binnenhalen tijdens de verkiezingen met megastallen-nee. Het was hun paradepaardje en nu zijn ze nergens meer. Ze zijn in de val gelokt door de vvd en cda om mee te doen in de coalitie, puur om hun mond te snoeren. Waar blijven alle principes , idealen van de sp? Ik dacht dat ze een sociale, integere en betrouwbare partij waren, maar het is nu duidelijk dat politiek echt een vies spelletje is. Het gaat niet over mensen maar geld, macht en belangen. Bedankt sp dat je alle burgers in het buitengebied in de kou laat staan. Teleurstellend. Er zijn blijkbaar 2 ex sp statenleden die er ook niet meer tegenkonden, begrijpelijk en dapper.

GGD wordt zelfs ook niet meer erkend, duidelijk nu dat gezondheid van mensen minder waard is dan geld.
Kiem / medewerkster
Dit is geen draaikonterij meer maar verraad. Ik heb de SP altijd hoog gehad omdat ze ergens voor stonden maar nu het er op aan komt, laten ze het dus afweten.

De enige hoop om burgers in het buitengebied in Branbant in ieder geval nog een beetje te beschermen tegen ontsierende veefabrieken, stank, ongezonde lucht en een toekomst om zeep geholpen.

Waarvoor dank SP. Mijn stem krijgen jullie niet meer.
marloes / politicus
HET STINKT IN BRABANT. Ik schrok heel erg van deze uitzending zo'n driekwart jaar geleden. Immers als geboren brabantse wilde ik graag terug naar Brabant waar mijn roots liggen. Ik bedenk mij nu liever nog een keer dan te verhuizen
Advertentie