Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

SER: miljard compensatie bevingschade in een keer

De Sociaal Economische Raad Noord-Nederland vindt dat het miljard dat mogelijk beschikbaar wordt gesteld als schadecompensatie voor de bevingen in een keer vrij moet worden gemaakt.

24 december 2013

De overheid zou het compensatiebedrag van 1 miljard euro in een keer beschikbaar moeten stellen voor Noord-Oost Groningen. Dat stelt de Sociaal Economische Raad Noord-Nederland tegenover het Dagblad van het Noorden.

Grootschalige investeringen

Wanneer het geld in een keer vrij wordt gemaakt, dan kan de regio de gevolgen van de bevingen met grootschalige investeringen te lijf gaan. Ook kan het het Noorden in staat stellen om de gevolgen van zwaardere aardbevingen in de toekomst direct op te vangen, stelt de Noordelijke SER.

Vernsnippering
Woordvoerder Frans Jaspers van de SER Noord zegt tegen het Dagblad van het Noorden dat er risico bestaat voor versnippering van de rijksgelden, wanneer inwoners, bestuurders en ondernemers ieder voor zich aanspraak maken op het compensatiegeld. "Het is beter om schouder aan schouder te staan en voortvarend aan de slag te gaan met geen losse, maar op elkaar afgestemde plannen", aldus Jaspers.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie