Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Schouwen wil geen windmolens voor kust

De gemeente Schouwen-Duiveland wil geen windmolens binnen de 12 mijlszone voor de kust, omdat dit negatief zou zijn voor het 'toeristisch product'.

24 juli 2013

De gemeente Schouwen-Duiveland is tegenstander van de komst van een windmolenpark in zee binnen de 12 mijlszone voor de Kop van Schouwen.

Toeristisch product
Het college denkt dat de komst van een windmolenpark negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit van het 'toeristisch product'. Het college van B en W heeft dat in een brief laten weten aan het ministerie van Economische Zaken, zei een woordvoerster van de gemeente woensdag.

Onderzoek naar haalbaarheid
De rijksoverheid wees onlangs vijf locaties in zee aan, waar onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van de aanleg van een groot windmolenpark. Een gebied voor de kust van Schouwen is een van die locaties.

Het kabinet wil in totaal 2000 megawatt aan windenergie op zee binnen de 12 mijlszone neerzetten.

6 megawatt
Tegenwoordig is het formaat van windturbines op het land 3 megawatt. Het is de bedoeling van het kabinet op zee windturbines van minimaal 6 megawatt te plaatsen.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
We willen geen windmolens, geen kerncentrales, geen schaliegas, geen kolencentrales, we willen alleen vieze olie uit islamitische dictaturen.
Henk Daalder / Windenergie mediator
Net als de rest van de wereld, gaat Nederland duurzaam worden. Omdat duurzame energie goedkoper is dan fossiele. Een stukje windpark op het land levert stroom voor 2 tot 5 cent. Een Near Shore stukje windpark levert stroom voor 8 tot 16 cent. Wie wil dat niet? 70% van de Nederlanders wil dat wel, maar niemand mag het krijgen van EZ. 70% van de Denen heeft het wel, omdat ze daar democratisch bestuur hebben. Nederland heeft een fossiele dictatuur, die duurzame energie zo organiseert dat burgers betalen voor de subsidie van lamme bedrijven. Fossiele belangen, VNO-NCW PvdA VVD en CDA, zij halen geld op bij burgers, en maken goedkope energie, kunstmatig duur.

Bijvoorbeeld door het te verhandelen op de fossiele energiemarkt, en als dat niet genoeg remt, komt er een extra belasting.



Zonnepanelen zijn nu nog populair, maar EZ heeft aangekondigt dat iedereen 15 cent/kWh belasting gaat betalen op de stroom die de eigen zonnepanelen opwekken.
gerrie
We hebben in Nederland onze mond vol van duurzaamheid, maar vooral niet in mijn achtertuin. Egoisten. Ben zelf al jaren bezig om vergunning te krijgen op mijn land. Lekker bureaucratisch. En als de staat te weinig belastingcentjes binnen krijgt gaan ze zelfs een toiletbezoek nog zwaarder belasten. Zo werk het hier nou eenmaal.
Advertentie