of 59318 LinkedIn

Ruim 900 gevallen woonfraude in Amsterdam ontdekt

Door de druk op de Amsterdamse woningmarkt, zijn de corporaties nog alerter op woonfraude. ‘Fraudeurs lijken steeds beter te weten hoe ze onder de radar kunnen blijven’, zegt Sonja Vink, woonfraude-specialist bij Ymere.
3 reacties

Amsterdamse woningcorporaties hebben vorig jaar bij ruim negenhonderd corporatiewoningen woonfraude ontdekt. In de meeste gevallen ging het om illegale onderhuur, maar er werden ook hennepkwekerijen en illegale bordelen aangetroffen. De corporaties zijn blij dat door de aanpak sociale huurwoningen weer beschikbaar komen voor mensen die ze echt nodig hebben. Maar ze zijn ook bezorgd, omdat fraudeurs minder makkelijk zijn op te sporen.

Onder de radar blijven
Door de druk op de Amsterdamse woningmarkt, zijn de corporaties nog alerter op woonfraude. ‘Fraudeurs lijken steeds beter te weten hoe ze onder de radar kunnen blijven’, zegt Sonja Vink, woonfraude-specialist bij Ymere. ‘Wij zijn daarom continu bezig om onze expertise te vergroten. Wij doen er alles aan om fraude aan te pakken en te zorgen dat woningen beschikbaar komen voor degenen die deze nodig hebben en hier op een eerlijke manier mee om willen gaan. Daarnaast zorgt woonfraude vaak ook voor overlast of een onveilig gevoel voor de omgeving.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jhr Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
In de vrije sector zijn de huren zo hoog, dat je er wel iets bij moet snabbelen..... En de corporatiedirecteuren wisten en weten heel goed de eigen zak te vullen ten koste van de huurders. Ik heb me ook bijna vier jaar laten plukken bij gebrek aan een alternatief. De huren zijn veel te hoog, tot vaak 250 euro per maand. Ik heb de dure Randstad en het hele zooitje de rug toe gekeerd en woon nu in een krimpgebied. Voor een leuk koophuis zijn mijn maandlasten nu minder dan de helft dan bij die corrupte zooi die vaak door ex-politici worden gerund.
Door Jan op
En nu zeker ook controle in koopwoningen? Ook die worden oneigenlijk gebruikt (als bordelen, airbnb, opslagruimte) of staan langdurig leeg. Mooie taak voor de gemeente.
Door Spijker (n.v.t.) op
En......hoe zit het eigenlijk met de rare bokkensprongen die de woningbouwvereniging Ymere zelf pleegt?
Bijvoorbeeld grond voor o.a. sociale woningbouw in de Haarlemmermeer verkopen aan een commerciële partij, waarna vervolgens de grondkosten en de kosten van de nieuwbouwwoningen rigoureus stijgen!