of 64120 LinkedIn

Rotterdam richt 'asodorp' op

De overlastgevers krijgen daar een sobere containerwoning toegewezen. De bedoeling is dat ze zich daar leren gedragen, met hulp van speciale begeleiders. Als dat lukt, mogen ze weer terug naar een normale wijk, maar ze mogen niet terug naar hun oorspronkelijke woning.
4 reacties

De gemeente Rotterdam heeft een locatie aangewezen voor een 'asodorp'. De stad gaat notoire overlastgevers huisvesten op een industrieterrein in het noorden van de stad, vlakbij het vliegveld, maakte de gemeente woensdag bekend.

Containerwoning
De overlastgevers krijgen daar een sobere containerwoning toegewezen. De bedoeling is dat ze zich daar leren gedragen, met hulp van speciale begeleiders. Als dat lukt, mogen ze weer terug naar een normale wijk, maar ze mogen niet terug naar hun oorspronkelijke woning.

Weinig overlast

Het Rotterdamse asodorp is een initiatief van wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte). 'Het belangrijkste uitgangspunt bij de locatiekeuze was dat er zo min mogelijk overlast is voor de omgeving. Deze locatie ligt naast een bedrijventerrein op 800 meter loopafstand van de eerste huizen', aldus Eerdmans. Het containerdorp moet in 2017 de eerste bewoners ontvangen. De woningen worden beheerd door een corporatie.

Laatste kans
Hoewel de gemeente of de corporatie niemand kan dwingen om in zo'n containerwoning te gaan wonen, zullen mensen die ervoor in aanmerking komen vaak wel meewerken, verwacht de gemeente. Particulier huren is vaak te duur, dus voor mensen die niet meer terechtkunnen bij de woningcorporatie is dit een laatste kans. Rotterdam is niet de eerste stad die een dorp opricht voor overlastgevers. Onder meer Eindhoven en Amsterdam gingen de Maasstad voor. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans Lindeboom (oud-raadslid) op
Een oud idee, denk aan het Zomerhoff in Den Haag in de 60-er jaren. Slecht uitgepakt. Maar in de huidige tijdgeest,in bepaalde politieke kringen, komen flinke termen als stadsmariniers en aso dorpen kennelijk weer terug. Geen inzicht hoe een gemeenschap fundamenteel op te bouwen, het beleid van de knoet. Jammer.
Door Jan op
Ook geschikt voor de leden van dit kabinet!
Door to rhijnsburger (jurist) op
een hek om de leefbaar wethouders is ook een idee
Door Donders (mederwerker) op
De heer Joost Eerdmans en zijn leefbaar Rotterdam partij wil de mensen met een aso probleem weg zetten.
Maar mensen in zuidwijk neem deze partij zijn ontmoetting centrum weg(de larenkamp)zo dat de sociale controle helemaal weg is in deze wijk in Charlois. Bedankt Leefbaar Rotterdam voor een onleefbare wijk in de niet leefbare Rotterdam.