of 65101 LinkedIn

Rotterdam maakt werk van schone lucht

Zeventien maatregelen, verzameld in de Koersnota Schone Lucht, moeten de luchtkwaliteit in Rotterdam opkrikken. De havenstad eindigt op dit punt steevast in de staart van gemeentelijke ranglijsten.

Zeventien maatregelen, verzameld in de Koersnota Schone Lucht, moeten de luchtkwaliteit in Rotterdam opkrikken. De havenstad eindigt op dit punt steevast in de staart van gemeentelijke ranglijsten.

Bijdrage rijk 

‘Met de zeventien maatregelen zorgen we ervoor dat er volgend jaar geen straten meer zijn waar de Europese normen voor luchtkwaliteit worden overschreden en de lucht over vier jaar in de hele stad schoner is’, stelt wethouder Bonte (duurzaamheid, GrroenLinks). De maatregelen kosten de gemeente Rotterdam in totaal 15 miljoen euro, waarvan 6,5 miljoen wordt bijgedragen door het rijk.

 

Walstroom

Rotterdam wil meer gebruik gaan maken van elektrische bussen en maatregelen nemen om het fietsgebruik onder de inwoners te stimuleren. Ook verwacht de stad veel van het aanbieden van walstroom aan zeeschepen. Nu moeten aangemeerde schepen hun generator nog vaak op zwaar vervuilende stookolie laten draaien. Behalve naar deze walstroom gaat het rijksgeld ook naar een betere verkeersafwikkeling van de Maastunnelcorridor en het optimaliseren van het bouwverkeer.

 

Milieuzone 

Met de genomen maatregelen verwacht Rotterdam dat in 2020 alle straten aan de Europese normen voldoen. Nu zijn er tien à vijftien straten in de stad waar die normen worden overschreden. Sinds 2015 werkt Rotterdam met koersnota’s gericht aan verbetering van de luchtkwaliteit in de gemeente. Daartoe stelde de stad onder meer in 2016 een milieuzone in, waar vervuilende auto’s werden geweerd. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Louis beijn (Technicus) op
En de vliegtuigen die overvliegen en opstijgen op the hague airport ,stoten die geen co2 uit (fijnstof) het is de hypocrisie ten voeten uit !!!
Door Henk op
1 boot stoot meer troep uit dan 150.ooo auto s
Door M willems (Magazijn gemeente rotterdam) op
En de mega grote cruise boten daar hoor ik niemand over vervuiling generatoren en bussen die de toeristen naar de evenementen brengt
Door Peter op
Ik hoor ze alleen over luchtkwaliteit in de stad op de zevenkampsering rijd meer verkeer dan op de A16 en ze rijden hier zelfd veel harder oversteken is niet meer mogelijk in de stad nog wel allemaal goed geregeld voor het winkelend plubliek.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers