of 59250 LinkedIn

Rotterdam gaat oude auto’s toch weren

‘Wat ons betreft gaan we door met de invoering van de milieuzone op 1 januari. Iedere Rotterdammer heeft recht op gezondere lucht’, aldus wethouder Pex Langenberg .
2 reacties

Rotterdam houdt vast aan het plan vanaf 1 januari oude bestel- en personenauto’s uit de binnenstad te weren. De instelling van de milieuzone in die stad staat niet ter discussie ondanks dat donderdag een meerderheid in de Tweede Kamer voor het opheffen van de milieuzones voor personenauto’s stemde. De Rotterdamse verkeerswethouder Pex Langenberg liet dat vrijdag weten. In Rotterdam geldt al sinds 2007 een milieuzone voor vrachtverkeer.

Meerderheid voor milieuzone
‘Wat ons betreft gaan we door met de invoering van de milieuzone op 1 januari. Iedere Rotterdammer heeft recht op gezondere lucht’, aldus Langenberg . ‘Wij hebben als lokale overheid zelf de verantwoordelijkheid hierover. In Rotterdam is een meerderheid voor de milieuzone.’

Utrecht
In Utrecht mogen al dit hele jaar oude dieselauto’s (van voor 1 januari 2001) niet meer de binnenstad in. De wethouder van die stad was vrijdag nog niet bereikbaar voor commentaar. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Reiziger (Kritisch volger ) op
In de gevallen bij of krachtens de wet bepaald bestaat recht op schadeloosstelling of tegemoetkoming in de schade, indien in het algemeen belang eigendom door het bevoegd gezag wordt vernietigd of onbruikbaar gemaakt of de uitoefening van het eigendomsrecht wordt beperkt . Hoofdstuk 1 art 14 lid 3 van de grondwet . Iedereen die beperkt wordt in de uitoefening van zijn eigendomsrecht in dit geval zijn auto moet een schadevergoeding claimen bij de gemeente . want zoals dhr langenberg zegt de gemeente kan zelf beslissen over dit soort zaken dus kunnen zij ook de gedupeerden schadeloos stellen . dus gedupeerden dien massaal een claim in bij de gemeentes die dit ingevoerd hebben of gaan invoeren
Door V6 op
Regelzucht voor een gelobby'd probleem - in NL, Peking is ander verhaal - zonder enig effect. De VVD en steuners van de motie zien dat gelukkig, maar in Rotterdam staan echte problemen dus kennelijk lager op het prioriteitenlijstje.