Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Risico's schaliegaswinning 'verwaarloosbaar'

Bestaande regelgeving is goed genoeg om negatieve effecten van schaliegas winning op het milieu te voorkomen, de kans op verontreiniging van grondwater is klein

13 september 2011
Bestaande Nederlandse regelgeving is robuust genoeg om negatieve effecten van winning van schaliegas op het milieu te voorkomen, als de beschermingsmaatregelen consequent opgevolgd worden. De kans op verontreiniging van het grondwater is ‘verwaarloosbaar klein’.

Vertaling
Ingenieursbureau Royal Haskoning schrijft dat in de vertaling van een Engels parlementair onderzoek over schaliegas naar de situatie in Nederland. De vertaling naar de Nederlandse context is gemaakt in opdracht van het Britse bedrijfje Cuadrilla dat in Boxtel naar schaliegas gaat boren.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ruud
kom op zeg, wie betaald die bepaald.
grondwater kun je niet vervangen. De gewonnen energie kun je gemakkelijk vervangen door wind en zon energie. Je kunt het bedrijf niet kwalijk nemen winst te willen maken. Maar de opdrachtgever (wij, die de overheid betalen) moeten beter weten.

Ruud
Jan
Met wetgeving voorkom je niets. Fouten worden altijd een keer gemaakt. En die zijn in dit geval onomkeerbaar en dramatisch. Kijk maar eens naar reportages over het winnen van schaliegas in het buitenland, waaronder de USA. Niet aan beginnen dus en meer inzetten op zonne-energie. Waarom niet elk nieuwbouwhuis, -bedrijf en -kantoor verplicht uitgevoerd met zonnepanelen? En bij bestaande gebouwen stimuleren door (her)invoering van de subsidie.
jean-jaques / waarnemer
@ruud en jan, denken jullie nu echt dat we onze energiebehoefte kunnen dekken uit zon- en windenergie? Droom maar lekker verder.
Advertentie