of 59821 LinkedIn

Ringweg rond Heerlen komt er toch

In december haalde de Raad van State een streep door het plan voor de aanleg van de vierbaansweg in Parkstad Limburg. Maar de provincie heeft nu ingestemd met een aangepaste versie.
5 reacties

De provincie Limburg zet de aanleg van een 26 kilometer lange buitenring rond de regio Heerlen door. Dat maakte de provincie dinsdag bekend.

Aangepast plan
In december haalde de Raad van State een streep door het plan voor de aanleg van de vierbaansweg in Parkstad Limburg. Naar aanleiding van de uitspraak van de raad heeft de provincie het plan aangepast, zodat het aan de gestelde milieu-eisen voldoet. Die aanpassingen kosten wel 93 miljoen euro extra, zodat de totale aanleg nu ruim 400 miljoen euro gaat kosten. Tegen aanleg van de weg is veel verzet in de regio.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk Daalder Duurzame Brabanders op
Doel van de weg "het stimuleren van bedrijvigheid"

Lees het faciliteren van grondspeculanten met nog meer bedrijventerreinen terwijl de oude verloederen.
Hergebruik de bestaande bedrijventerreinen

Door lowehf op
Als de redaktie van deze site niet weet waar ze het over heeft, dan moet zo'n artikel als dit helemaal niet plaatsen
Door geen buitenring parkstad (woordvoerder) op
Aanleg van Buitenring nog verre van zeker!

Aangekondigde maatregelen weinig concreet en niet onderzocht! Natuurmonumenten en Milieufederatie en vele burgers zullen met succes opnieuw naar de Raad van State stappen!

graag genuanceerde berichtgeving!
Door Jans (medew.) op
400 miljoen voor een ringweg in een provincie waar het aantal inwoners de komende jaren flink terugloopt? Wellicht kunnen dit geld beter besteden aan het op pijl houden van voorzieningen en het stimuleren van bedrijvigheid in de regio. Dit is typisch weer zo'n megalomaan project.