Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Rijksgebouwendienst overweegt kantoor in Zwolle

De Rijksgebouwen Dienst overweegt kantoorruimte te bouwen in Zwolle. Gemeente en de dienst zijn in gesprek over nieuwbouw in de zogenoemde spoorzone die de Hanzestad momenteel aan te ontwikkelen is.

18 mei 2011

Utrecht
Een woordvoerder van de Rijksgebouwen dienst bevestigde dat er gezocht wordt naar een aantal locaties buiten Den Haag waar rijksambtenaren uit de regio kunnen werken. Voorwaarde is dat de nieuwe kantoren goed bereikbaar zijn per trein. Rdg kijkt ook naar Utrecht en ‘een plek in het zuiden des lands’.

Hanzelijn
Voor het Noordoosten is Zwolle nadrukkelijk als vestigingsplaats in beeld. De spoorzone krijgt een eigen halte aan de verbrede Hanzelijn en de stad is ook verder goed bereikbaar. Onduidelijk is of de RGD er zelf zal gaan resideren of dat het kantoorpand voor andere rijksdiensten zal worde gebouwd. ‘Het is aan het kabinet om hierover te beslissen, wij voeren uit wat de ministeries vragen’, aldus de dienst.

Opsteker
Gemeente woordvoerster  Annemarie van der Lee noemt de belangstelling  vanuit Den Haag ‘een mooie opsteker voor de spoorzone’. Maar ook als het niet doorgaat zal de zone zeker ontwikkeld worden tot hoogwaardig stedelijk gebied, compleet met kantoren en recreatiemogelijkheden.

Kabinet beslist
Hoeveel rijksambtenaren er uiteindelijk in de kantoren zullen gaan werken kon nog niemand zeggen. De dienst hoopt dit najaar een definitieve keus te maken voor een aantal vestigingsplaatsen buiten Den Haag. Er zullen tegelijkertijd werkplaatsen worden afgestoten, zo denkt de woordvoerder. ‘Ook wij hebben een bezuinigingsopdracht. Maar ook dat is aan het kabinet om te beslissen’.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Robert Nieuwveld / Beleidsmedewerkers
Nieuw bouwen in een stad waar een groot deel van de kantoren leeg staat??
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
De rijksgebouwendienst wordt straks vergelijkbaar met het Europees parlement. Om te vergaderen moet er gereisd worden. Waarom de "regio-ambtenaren" niet laten thuiswerken?
Neen, regiovestigingen bouwen die een groot deel van de tijd leegstaan.
Advertentie