Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

RET houdt openbaar vervoer Rotterdam in handen

De Rotterdamse stadsvervoerder RET heeft het hele openbaar vervoer in Rotterdam in handen. Trams en metro's tot 2026, busvervoer tot 2019.

29 augustus 2013

Stadsvervoerder RET blijft tot het jaar 2026 in de Rotterdamse regio het openbaar vervoer in tram en metro verzorgen. Ook het onderhoud aan de rails en stations blijft in handen van de RET. Wel levert het bedrijf vanaf 2017 bijna 27 miljoen per jaar in op een begroting van 125 miljoen euro.

Inkomsten uit groei
Dat is de stadsvervoerder overeengekomen met de stadsregio Rotterdam, zo maakt de RET donderdag bekend. De verminderde subsidie hoopt het bedrijf deels op te vangen door meer inkomsten te genereren uit een groei van het aantal reizigers en meer verhuur van winkelruimte op metrostations.

Gehele openbaar vervoer
Het busvervoer haalde de RET al eerder binnen, ze blijft dat verzorgen tot in ieder geval 2019. Hiermee heeft de RET komende jaren het gehele openbaar vervoer in de Rotterdamse regio in handen, het onderhoud van de rails en beheer van de stations. Beide partijen zijn daar blij mee, omdat ze zo NS-ProRail-taferelen denken te voorkomen.

Minder trams in voorraad
De RET gaat verder door met efficiënter werken, onder meer aan het onderhoud, maar ook door minder trams en metro’s in voorraad te hebben. Daarnaast hoopt het bedrijf veel inkomsten te halen uit de vervoersbewijzen van de nieuwe Hoekse Lijn die de RET van de NS overneemt. Die treindienst wordt een metrodienst.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie