of 63946 LinkedIn

Reimerswaal akkoord met omstreden megakerk

Geen megamoskee in Gouda, wel een megakerk in Yerseke. De gemeenteraad van Reimerswaal stemde gisteravond met een krappe meerderheid in met de bouw van de kerk die plaats moest gaan bieden aan tweeduizend gelovigen. De kerk is omstreden omdat het gebouw komt te staan aan de rand van een natuurgebied. Ook vrezen omwonenden verkeersoverlast.

Geen megamoskee in Gouda, wel een megakerk in Yerseke. De gemeenteraad van Reimerswaal stemde gisteravond met een krappe meerderheid in met de bouw van de kerk die plaats moest gaan bieden aan tweeduizend gelovigen. De kerk is omstreden omdat het gebouw komt te staan aan de rand van een natuurgebied. Ook vrezen omwonenden verkeersoverlast. 

Groeiende kerkgemeente

Het nieuwe kerkgebouw is volgens wethouder Jaap Sinke (SGP) nodig omdat de Gereformeerde Gemeente in Yerseke sterk groeit. Inmiddels zou die uit 2400 leden bestaan, waar in de huidige kerk slechts plaats is voor 1400. De nieuwe kerk krijgt een toren van vijftig meter hoogte. Naast het gebouw is een parkeerplaats voorzien met ruimte voor 350 auto's. Tegenstanders hebben inmiddels verklaard het besluit tot bij de Raad van State aan te vechten.

Verkeersinfarcten
Vooral de ligging van de kerk, aan de rand van een beschermd natuurgebied, zet in het dorp kwaad dorp. Ook zijn bewoners bang voor verkeersinfarcten in het weekend. ‘’W
e zullen alle mogelijke oplossingen die binnen ons bereik liggen aanpakken voordat de schop de grond in gaat’, verzekerde Sinke zijn critici bij het raadsdebat. Uiteindelijk stemden coalitiepartijen SGP en CDA voor, coalitiegenoot VVD stemde verdeeld. Net genoeg om met tien stemmen voor en acht tegen het bestemmingsplan goed te keuren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
@Peter. En op zure reacties van gefrustreerde gepensioneerden zit helemaal niemand te wachten.
Door Peter (Gepensioneerd) op
Hebben jullie niets beters te doen dan deze reacties?? te schrijven? En als het dan nog zinvol is??. Ga aan het werk en verdoe je tijd niet met onzin op te schrijven ??. Ik heb als eens meer hier geschreven: ik hoop dat er een moderator is die alle berichten kuist, indien nodig!!!
Door Karel op
Kerken, moskeeën, synogoges, allemaal achterhaald. Laat ze maar een leegstaand kantoor kopen zolang er nog gelovigen zijn. Een uitstervend ras. En in ieder geval verbieden dat er klokken geluid worden of andere herrie wordt gemaakt. Iedereen heeft wel een horloge of een mobieltje dat de tijd aangeeft.
Door biff op
Eindelijk eens geen megamoskee gebouwd van belastinggeld..
Door Frank op
Hoezo, kerken passen in het straatbeeld? Geen idee wat je hiermee bedoeld, of heb je soms een hekel aan moslims? Dat mag je gewoon zeggen, of durf je dat niet?
Door DvB (Ambtenaar) op
Ben blij dat er toch noch behoefte is aan een grote kerk.
Dat is weer eens een ander geluid dan wat in Nederland tegenwoordig gebruikelijk is. En inderdaad kerken passen in het straatbeeld. Ik ben blij dat ze er zijn.
Door Jan op
Waarom niet een leegstaande kerk of leegstaand kantoorgebouw gebruikt in plaats van een natuurgebied aan te tasten met een nieuw kerkgebouw? Ik denk dat de tegenstanders dit wel winnen als ze beroep instellen.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
@Johan. De ChristenUnie voert een naam die lijkt te slaan op een geloof maar in de praktijk een ideologie blijkt te zijn; waar zien we dat meer?
Door Johan op
Helemaal bizar is dat ChristenUnie tegen stemt! Is dat een wolf in schaapskleren?
Door Johan op
Wat een onzinnige ophef in de media.
En de vergelijking met een megamoskee is helemaal van de zotte. Ten eerste passen kerken in het straatbeeld. En ten tweede is het een vervanging van de bestaande kerk die niet eens de grootste van Nederland is. De grootste kerken staan in Opheusden en Barneveld. Daar kunnen er 2800 en 2600 mensen in. Het is vast komkommertijd.