of 63428 LinkedIn

Raad van State akkoord met extra gasopslag in Norg

In de ondergrondse gasopslag in Norg mag extra gas worden opgeslagen. De Raad van State bepaalde dat de maximale hoeveelheid in de opslag van het Drentse dorp mag worden opgevoerd van vijf naar zes miljard kubieke meter gas.
Reageer

In de ondergrondse gasopslag in Norg mag extra gas worden opgeslagen. De Raad van State bepaalde dat de maximale hoeveelheid in de opslag van het Drentse dorp mag worden opgevoerd van vijf naar zes miljard kubieke meter gas. Het beroep van bezorgde omwonenden is daarmee afgewezen.

Aardbevingen
Bewoners uit de gemeente Noorderveld vrezen bij de uitbreiding van de gasopslag voor aardbevingen, met schade aan hun woningen tot gevolg. De Raad van State oordeelt woensdag dat de risico's van extra gasdruk in de opslag ‘beperkt en aanvaardbaar’ zijn.

Leveringszekerheid
Voormalig minister Eric Wiebes (Economische Zaken) stemde in september 2019 in met het voorstel van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) om extra gas op te slaan in Norg. De Drentse gasopslag is nodig om uiteindelijk de gaskraan dicht te draaien, zonder dat daarmee de leveringszekerheid in gevaar komt in het geval van bijvoorbeeld een koude winter. ‘De minister heeft in redelijkheid kunnen instemmen met het opslagplan’, aldus de Raad van State in haar eindoordeel. Uit het veld in Norg is tussen 1983 en 1995 gas gewonnen. Sinds 1997 fungeert het veld als opslaglocatie. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.