of 64231 LinkedIn

Raad Terschelling keert zich tegen gasboring

De gemeenteraad van Terschelling heeft zich dinsdagavond unaniem gekeerd tegen de gaswinning voor de kust van het Waddeneiland.
1 reactie

De gemeenteraad van Terschelling heeft zich dinsdagavond unaniem gekeerd tegen de gaswinning voor de kust van het Waddeneiland.

Motie
De raad nam een gezamenlijke motie van VVD en PvdA aan waarin burgemeester en wethouders wordt opgedragen ,,alles in het werk te stellen om gaswinning op en rond Terschelling te voorkomen''.

Maatschappelijke onrust
Het bedrijf Tulip Oil heeft onlangs een winning- en exploratievergunning aangevraagd voor het gasveld Terschelling-Noord. Volgens de gemeenteraad is daardoor op het eiland grote maatschappelijke onrust ontstaan. 'Gaswinning leidt tot onomkeerbare processen in de bodem', stelt de gemeenteraad, verwijzend naar het recente rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de situatie in Groningen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Piet van Noort (Kustcriticus) op
'Gaswinning leidt tot onomkeerbare processen in de bodem' dat merken we al een tijdje in Groningen. Nu zijn er ook in Noord Holland, rond de zwakste schakel van NL ( gashandel en winning ) weer aardschokken gevoeld. De veiligheid van NL wordt hier door TAQA in gevaar gebracht. Buitenlandse handelaren krijgen van tobambtenaren de kans om ons dit risico aan te doen!