of 59318 LinkedIn

Raad Amsterdam wil fietsbrug over IJ

Deze brug voor langzaam verkeer en voetgangers komt tussen het Java-eiland, ten oosten van het Centraal Station, en de noordelijke oever.
1 reactie

 

Begin bouw onduidelijk
Deze brug voor langzaam verkeer en voetgangers komt tussen het Java-eiland, ten oosten van het Centraal Station, en de noordelijke oever. Wanneer met de bouw van de brug wordt begonnen is nog niet duidelijk. Amsterdammers mogen zich nog uitspreken over de oeververbinding die tientallen miljoenen gaan kosten.

Minister wil liever een tunnel

Rijkswaterstaat en minister Melanie Schultz (Infrastructuur) zijn tegen de bouw van de brug en zien liever een tunnel. 'Het zou zo maar kunnen dat die voorgenomen fietsbrug minimaal 11 meter 35 hoog moet zijn. Daar mag je als fietser wel een motortje bij krijgen', aldus de minister eerder. Zij vreest bovendien dat de voorgenomen brug de scheepvaart hindert. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
De minister heeft volkomen gelijk met haar argumenten.
Maar er zitten daar in Amsterdam een paar brokkenmakers, die toch eigenwijs doorzetten. De belastingbetaler is weer de klos. Wanneer worden die bestuurders niet eens wijzer in plaats te denken dat ze het wel beter weten.