of 63606 LinkedIn

PVV wil spoeddebat over Vestia

PVV-raadslid Bart Brands uit Den Haag vraagt een spoeddebat aan over het late informeren door het college aan de raad over de financiële situatie bij woningcorporatie Vestia.

PVV Den Haag vindt het schandalig dat het college de gemeenteraad zo laat informeerde over de financiële situatie bij woningcorporatie Vestia.

Schandalig
‘Had ons vertrouwelijk geïnformeerd. Ik heb stapels vertrouwelijke stukken. Als het gaat om zo’n grote partij voor de huisvesting in Den Haag, dan moet je op tijd op de hoogte worden gesteld. Het is schandalig dat het college dat niet heeft gedaan’, aldus PVV-raadslid Bart Brands.

Handschoen oppakken
Uit antwoorden op raadsvragen van de PvdA bleek dat het Haagse college al in september op de hoogte was van de financiële problemen bij Vestia. In december wist het college dat de problemen veel groter waren en bovendien met structurele gevolgen. 'De raadsvragen werden al op 4 april beantwoord, maar de PvdA heeft daarna geen nadere vragen gesteld. Wij geven de vragenstellers eerst de kans, maar als zij niet doorvragen, pakken wij de handschoen op’, aldus Brands.

Hek van de dam
Volgens hem komt de controletaak van de gemeente in gevaar als het college zulke informatie niet doorgeeft. ‘Dan is het hek van de dam.’ Brands begrijpt dat de informatie die het college had gevoelig lag. ‘Maar nu bleef het extra top secret. Wij mochten het ook niet weten.’ Reden voor de PVV om een spoeddebat aan te vragen. ‘Het is nog afwachten of we het krijgen. De collegepartijen moeten het ook toestaan.’

Onderzoek
De PVV had eerder deze week al gevraagd om een onderzoek naar de handel en wandel binnen de Raad van Commissarissen bij Vestia. Brands: ‘Er zweven allerlei verhalen over Vestia rond. Wij willen hierover duidelijkheid en zien dus graag dat er een onderzoek komt.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Janus Kop op
@ Wiersma: Al aan het dementeren geslagen, ouwe?
Het college wist al ruim een half jaar van de financiële problemen bij Vestia. En een college heeft een informatieplicht naar de Raad. Dat heeft B&W Den Haag schromelijk verzuimd.
Door H. Wiersma (gepens.) op
De reactie van de PVV slaat natuurlijk nergens op. Niet de gemeente Den Haag moest opening van zaken geven maar het bestuur van het zelfstandig opererende woningbedrijf Vestia. Dit kon uiteraard pas nadat het onderzoek was afgerond. Echter van de PVV zijn we wel gewend dat ze de zaken af en toe minder scherp zien en/of door elkaar gooien.