of 60831 LinkedIn

PvdA: meer aandacht voor krimpgebieden

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) moet de bezuinigingen van de ministeries in kaart brengen zodat bepaalde regio's niet onevenredig hard worden getroffen.
Reageer

De PvdA wil dat het kabinet meer aandacht besteedt aan de problemen in de zogenoemde krimpgebieden, waar steeds meer mensen wegtrekken, bedrijven en scholen sluiten en woningen en kantoren leeg komen te staan.

Kwetsbare gebieden ontzien

Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) moet van de PvdA de bezuinigingen van de verschillende ministeries in kaart gaan brengen zodat bepaalde regio's niet onevenredig hard worden getroffen en kwetsbare gebieden kunnen worden ontzien. PvdA-Kamerlid Albert de Vries zal daarvoor dinsdag pleiten tijdens een debat in de Tweede Kamer. Hij vreest dat een slechte coördinatie van de bezuinigingen in gebieden met een afnemende economische activiteit ,,vervelende bijeffecten'' kan hebben.

Coördinatie
De Vries: ,,Bij de overheid weet soms de linkerhand niet wat de rechterhand doet. Dat kan ertoe leiden dat in krimpgebieden vlak na elkaar het plaatselijke belastingdienstkantoor, de gevangenis en de sociale verzekeringsbank sluiten. Die combinatie zorgt ervoor dat jonge gezinnen wegtrekken, waardoor de bakker en de slager failliet gaan. We moeten als rijksoverheid meer oog hebben voor dergelijke gevolgen. Door een goede coördinatie kan je deze problemen voorkomen.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners