Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Provincies willen haast met sluis bij Eefde

De sluis bij Eefde is al een tijd gesloten en er is geen scheepvaartverkeer meer mogelijk over het Twentekanaal. Daarom moet een tweede Eefde sluiskolk komen.

18 januari 2012

De provincies Overijssel en Gelderland willen dat minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur haast maakt met een besluit over het aanleggen van een tweede sluiskolk bij Eefde. Dat hebben zij dinsdag geschreven in een brief, die ook is ondertekend door onder andere het Havenbedrijf Rotterdam, werkgeversorganisatie VNO-NCW en het bedrijfsleven.

Doordat op 3 januari een deur van de sluis bij Eefde naar beneden viel, is sinds die tijd geen scheepvaartverkeer mogelijk over het Twentekanaal. Dat levert een economische schade op van enkele miljoenen euro's per week. Rijkswaterstaat denkt dat de sluis over 3 weken weer bruikbaar is.

Volgens de briefschrijvers heeft het ministerie een besluit over de tweede kolk al meermalen uitgesteld. En dat terwijl in Twente een van de grootste binnenhavens van Nederland ligt, van waar goederen uit de zeehavens vervoerd worden richting Berlijn, Scandinavië, Polen en Oost-Europa. ,,Verruiming van het kanaal is absolute noodzaak voor de logistieke positie van Nederland'', aldus de overheden en bedrijven.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie