of 61869 LinkedIn

Provincies trekken portemonnee voor behoud Waddenzee

De provincies Friesland en Groningen en Noord-Duitsland steken de komende jaren bijna 1,7 miljoen euro in het behouden van de Waddenzee als Werelderfgoed. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de slotdag van het Werelderfgoedforum in het Duitse Leer.
4 reacties

De provincies Friesland en Groningen en Noord-Duitsland steken de komende jaren bijna 1,7 miljoen euro in het behouden van de Waddenzee als Werelderfgoed. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de slotdag van het Werelderfgoedforum in het Duitse Leer.

Duurzaam en respectvol toerisme

Beide landsdelen werkten sinds 2015 al samen binnen de zogeheten Wadden-Agenda om de Waddenzee te bewaren voor de huidige en toekomstige generaties. Er was onder andere aandacht voor duurzaam en respectvol toerisme en het verbeteren van de kennis rondom het Werelderfgoed. Die samenwerking wordt nu voortgezet.

 

Verhaal tot leven brengen

Bijzonder is dat binnen het grensoverschrijdende project niet alleen de overheden, maar ook ondernemers en het onderwijs uit het Waddengebied in Nederland en Duitsland worden gestimuleerd om samen te werken. Zo maken ze aanbiedingen, routes en arrangementen, die het verhaal van de Wadden tot leven brengen.

 

Wadden-Agenda

De Wadden-Agenda wordt tot juni 2022 gefinancierd met geld van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Nedersaksische ministerie voor Federale en Europese Zaken en de provincies Friesland en Groningen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J. Pieter op
Goede initiatief tot samenwerking. Laat dit een van de velen projecten zijn waar er in de toekomst samengewerkt kunnen worden. redden wat te redden valt. Eindelijk kan ik in de toekomst nog rustig met mijn <a href="O" target="_blank">https://www.odiezon.nl/o-neill">O Neill shirt nog daarvan genieten..
Door Piet van Noort (@pietjepier) (kustkriticus ) op
Waarom moeten provincies dit landelijk probleem oplossen ? Het is al jaren bekend gemaakt door prof. Marcel Stive dat ons Wad gaat verdrinken ? Onze Waddenzee is alleen te redden door het te inpolderen met www.haaksezeedijk.com.
Door Tjitze (sr.beleidsmedewerker sociaal domein) op
@Maarten. Hoe dom kun je zijn. Laat dit soort onnozele opmerkingen a.u.b. achterwege.
Door Marten op
Inpolderen lijkt me beter. Dijken tussen de eilanden, zand erover, niets meer aan doen.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners