of 60831 LinkedIn

Provincies moeten wegen veiliger maken

De meeste dodelijke ongelukken gebeuren op 80 kilometerwegen en gemeentelijke wegen, aldus de woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland (VVN).
© Shutterstock
1 reactie

Provincies moeten in de buidel tasten om de provinciale wegen waarop veel ongelukken gebeuren, ook wel ‘dodenwegen’ genoemd, veiliger te maken. Veilig Verkeer Nederland denkt aan een bijdrage van 3 miljoen euro per provincie, meldt De Telegraaf.

80 kilometer
De meeste dodelijke ongelukken gebeuren op 80 kilometerwegen en gemeentelijke wegen, aldus de woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in De Telegraaf. ‘Jaarlijks harken de twaalf provincies samen via opcenten zo ‘n 1,5 miljard euro aan belasting op auto’s bij elkaar. Dat is geld dat ze vrij kunnen besteden, maar wij vragen daar nu 2 procent van vrij te maken voor bevordering van de verkeersveiligheid.’

Dodelijke slachtoffers
De ANWB steunt de oproep. ‘Hoewel slechts 6 procent van het totale wegennet te boek staat als provinciale weg, valt een vijfde deel van de dodelijke slachtoffers hier. Dat is een onacceptabel percentage waar aan gewerkt moet worden’, aldus de zegsman. In 2018 kwamen volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek 678 mensen om in het verkeer. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P.J. Westerhof LL.M MIM op
'Zegsmannen' roepen maar wat. En ook hier weer de salami-takitek.
De praktijk is stukken genuanceerder.

Zo is te vaak sprake van eenzijdige ongevallen tengevolge van te hard rijden, onoplettendheid, etc.
Te betwijfelen valt of daar sprake is van "een onacceptabel percentage waar aan gewerkt moet worden". Laat staan dat bomen gekapt en landschappen aangetast moeten worden.

Elk ongeval is triest, maar sommige problemen lossen zichzelf op.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners