of 63428 LinkedIn

Provincie Zuid-Holland steekt 330 miljoen in infrastructuur

De provincie Zuid-Holland investeert de komende jaren 330 miljoen euro in bereikbaarheid. Het geld gaat naar wegen, vaarroutes en openbaar vervoer.
2 reacties

De provincie Zuid-Holland steekt de komende jaren 330 miljoen euro in wegen, openbaar vervoer en transport over water. Dat staat in een voorstel van Gedeputeerde Staten voor het verbeteren van de infrastructuur in de regio.

Wegenprogramma
Het wegenprogramma van het plan omvat onder andere investeringen in het knooppunt Leiden West, de N207, de aansluitingen rond de N59, bij de Deltapoort en bij de kruising tussen de N214 en N216 bij Overslingeland.

Randstadnet
In het openbaar vervoer wordt onder meer geïnvesteerd in het Randstadnet (R-net), een samenwerkingsverband tussen vervoersbedrijven in de regio om de bereikbaarheid te verbeteren. Ook gaat er geld naar de Merwede-Lingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht, naar fietspaden en vaarwegen rond rivier de Gouwe.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Zuid-Holland kan beter eens geld steken in het slechte wegennet rond Den Haag. Dat is namelijk op sommige plaatsen qua veiligheid echt niet meer van deze tijd.
Door Merx Eddy (Luchtfietser) op
Je gaat me toch niet vertellen dat er wegen bij moeten komen,dit jaar hebben 60.000 mensen in Nederland hun auto weg moeten doen,nog even kan er een extra baan bij voor handkarren.Maak maar een zesbaans weg naar Bulgarije want het zal wel druk worden volgend jaar.