Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Provincie Utrecht laat illegale zwijntjes afschieten

De zwijntjes werden bekend doordat de eigenaren van landgoed Remmerstein in Rhenen voor hen in de bres sprongen en weigerden jagers toe te laten in hun bos.

26 juni 2012

De provincie Utrecht heeft vijf van de zes jonge wilde zwijnen laten afschieten in de bossen rond Rhenen. Dat bevestigde een woordvoerder van de provincie dinsdagmorgen. 

Jagers geweigerd
De zwijntjes werden bekend doordat de eigenaren van landgoed Remmerstein in Rhenen dit voorjaar voor hen in de bres sprongen en weigerden jagers toe te laten in hun bos.

Gevaar voor verkeer
Toen de zwijnen uit zichzelf het landgoed verlieten, verviel die bescherming. Het zesde zwijntje kon nog niet worden gevangen en loopt nog rond in de bossen. De jonge zwijnen vormden volgens de provincie een gevaar voor het verkeer omdat ze regelmatig de weg overstaken.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ambtenaar / Beleidsambtenaar
Ik wist niet dat zwijnen ook al illegaal konden zijn!

Verder ben ik het helemaal eens Gerard.

Wat er nu gebeurt slaat helemaal nergens op!
True
maar wat te doen met links stemvee...
Kaas !
@honker



Liefdevol begeleiden naar een toekomst zonder uitkering of subsidie.
True
Schattig, jonge wientjes.
Criticus - NL
Volgens mij vormt de provincie een gevaar voor de jonge zwijntjes....

Gerard / Ambetnaar
En 10 kilometer verder lopen er een paar duizend op de Veluwe. Daar zijn ze geen gevaar voor het verkeer? Vervolgens investeren we miljoenen in ecoducten om wild van de Veluwe naar de Heuvelrug te krijgen. Maar voor zwijnen plaatsen we toegangspoortjes.... Typisch beleid zonder visie.

Had die beestjes gewoon laten leven en had eens nagedacht over de lange termijn. Wat wil je nu met het wild? Wel of niet zones waar ze van het ene naar het andere gebied kunnen trekken?
Paul / projectleider
Ging dit nou over de PVV fractie in de Gelderse Staten?
Marcel Vosestein
Uit de inmiddels al jaren gebruikelijke onrust onder het Veluws wild in de periode van de voorjaarstellingen maakt duidelijk, dat via nachtelijk afschot van voldoende biggen de standen op wenselijke aantallen worden aangepast.



Dat moet aantonen dat het beheer ‘niet uit de hand zou lopen’. Zelfs de terreineigenaren staan machteloos tegenover de praktijken van de monopolist: de FBE Veluwe.

Advertentie