of 59318 LinkedIn

Provincie Gelderland wil nieuwe procedure Lelystad

Volgens Gedeputeerde Staten van Gelderland moeten geconstateerde fouten in eerdere onderzoeken naar de uitbreiding van het vliegveld worden hersteld. Ook moet de herindeling van het luchtruim aan bod komen, zodat er ‘nieuwe, acceptabele routes over Gelderland ontworpen kunnen worden met zo minimaal mogelijke gevolgen voor de Gelderlanders’, zo laten GS maandagavond weten.
10 reacties

Gelderland wil dat het ministerie van Infrastructuur de procedure rondom de uitbreiding van Lelystad Airport opnieuw start. Volgens het provinciebestuur hebben gesprekken met het ministerie tot nu toe te weinig opgeleverd en is er geen zicht op verbeteringen. Gelderland was tot nu toe bereid om mee te denken over de uitbreiding van het vliegveld in 2019.

Fouten
Volgens Gedeputeerde Staten moeten geconstateerde fouten in eerdere onderzoeken naar de uitbreiding van het vliegveld worden hersteld. Ook moet de herindeling van het luchtruim aan bod komen, zodat er ‘nieuwe, acceptabele routes over Gelderland ontworpen kunnen worden met zo minimaal mogelijke gevolgen voor de Gelderlanders’, zo laten GS maandagavond weten.

Vakantievliegverkeer
Lelystad Airport moet vanaf 2019 het vakantievliegverkeer van Schiphol overnemen. Dat plan lag al jaren vast, totdat deze zomer bleek dat daarvoor tientallen vluchten per dag laag over Noord- en Oost-Nederland zullen gaan. De provincie Overijssel vroeg al eerder om uitstel. Flevoland is maandag in de tegenaanval gegaan. De provincie en het bedrijfsleven vinden het voor de werkgelegenheid belangrijk dat de voorgenomen plannen gewoon doorgaan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door k.ubink (inwoner Wezep) op
Eerst luchtruim indelen en dan hogere vliegroutes en de juiste procedures in acht nemen. Een juiste MER.enz
en geen sjoemel rapporten met verkeerde berekeningen
(aangepast om binnen de grenzen van het toelaatbare te blijven ) .
Dus gewoon eerlijk en over overnieuw met inspraak van de mensen die in deze gebieden wonen .
dit is de kans om de burger weer vertrouwen tegeven
in overheid en politiek.
Door Jos Flipsen op
Ik onderschrijf dit besluit van harte. Uit alle inmiddels verkregen informatie is gebleken dat er fout op fout is gestapeld. Vervolgens worden we door de overheid gemanipuleerd om maar te slikken dat uitbreiding economisch noodzakelijk is. Terwijl er binnen de luchtvaart verlies wordt geleden, de ruimte voor uitbreiding op is en burgers niet belast willen worden met alle soorten vervuiling en overlast. Vertrouwen in de overheid is verdwenen. Als je als burger dergelijke kunstjes uithaalt wordt je vervolgt.
Door Wilma op
Geen uitbreiding in Lelystad is de enige optie Laten we nu eerst eens goed gebruikmaken van het aanwezige spoornetwerk in Europa.En waarom wordt er op kerosine geen belasting geheven?Treinen rijden schoner.Vliegtuigen zijn grote vervuilers waardoor ziektes toenemen.Denk hierbij o.a. aan concentratieverlies,longkanker,astma en huidkanker.En is het dat onze regering allemaal waard!?Zo ja, dan kun je je afvragen wat deze mensen bezielt! Stem daarom op een partij die van mensen houdt.
Door luiten op
Waarom geen vliegveld voor de kust!Kan men de opgedane expertise tevens wereldwijd verkopen.Laat mens en dier verder met rust.Een keer moet het genoeg zijn.Je kunt niet steeds blijven uitbreiden in zo'n dicht bevolkt landje.
Door margaret op
verstandig en terecht genomen besluit
Door h de joode op
goed besluit
Door G van Mierlo op
Eerst herindeling luchtruim en hogere vliegroutes, en de
juiste gegevens onderzoeken met in acht neming van de regels voor mens, dier en milieu
Door Marion Oord (Bewoner) op
Eerst herindelen en dan indien nodig AirPort Lelystad open !
Door A de Wit (Geen) op
Eerst luchtruim indelen en dan hogere vliegroutes en de juiste procedures in acht nemen. Een juiste MER.enz.