of 64120 LinkedIn

Politiek Utrecht wil opheldering over asbestdebacle

D66 en de PvdA in Utrecht willen weten waarom de woningcorporatie Mitros niet wist van het gebruik van asbest in de flat op Kanaleneiland.
Reageer

D66 in Utrecht is verbaasd over alle commotie die plotseling is ontstaan over de vondst van asbest bij een renovatieproject in Kanaleneiland in Utrecht. Volgens de fractie had woningcorporatie Mitros heel goed kunnen weten dat er gevaarlijk asbest in de flat zat verwerkt, want ,,in de tijd dat deze huizen gebouwd werden was toepassing van deze asbestsoort heel gewoon'', zei vicevoorzitter Arjan Kleuver maandag.

Bezorgde burgers
Ook de PvdA-fractie toonde zich maandagmiddag bezorgd. Raadslid Marleen Hage wil dat de gemeente zo veel mogelijk doet om de bezorgdheid van de bewoners weg te nemen. D66 wil zo snel mogelijk een feitenrelaas van locoburgemeester en verantwoordelijk wethouder Gilbert Isabella, zodat de gemeenteraad kan beoordelen of er zaterdag en zondag juist is gehandeld.

 

Ingelaste sessie

Volgens Vincent Oldenborg van Stadspartij Leefbaar Utrecht zal Isabella woensdagochtend raadsvragen beantwoorden tijdens een ingelaste sessie, want de Utrechtse raad is eigenlijk tot 26 augustus met reces. Elke fractie kan een raadslid afvaardigen naar het vragenuurtje, zei hij maandag. D66 en de VVD stelden in 2008 al vragen over asbest in te slopen renovatieprojecten. Toen was volgens het college alles onder controle.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.