Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Plannen voor windmolens op zee krijgen meer tijd

In totaal hebben 12 initiatiefnemers een vergunning gekregen voor de windmolens op zee. Drie van de initiatiefnemers zijn met subsidie aan de slag gegaan.

31 januari 2012

Initiatiefnemers van windmolenparken op zee krijgen meer tijd om hun plannen te ontwikkelen. De vergunningen die hiervoor zijn afgegeven blijven geldig tot 2020. Staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) heeft dat dinsdag laten weten aan de Tweede Kamer. 

Vervallen

In 2009 hebben in totaal 12 initiatiefnemers voor windmolens op zee vergunningen gekregen. Drie van hen zijn vervolgens ook met subsidie aan de slag gegaan. Atsma heeft nu extra tijd geboden, omdat de vergunningen van de anderen tussen september en december zouden vervallen als ze dan nog niet met de bouw waren begonnen.

Afspraken 

Met het besluit van de staatssecretaris wordt uitvoering gegeven aan een motie van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven. Voor de verlenging waren afspraken nodig tussen Rijkswaterstaat, de windvergunninghouders (SSE Renewables, NUON, Eneco en RWE/Essent) en de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam om rekening te houden met andere belangen op de Noordzee, zoals die van de scheepvaart.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie