of 63908 LinkedIn

Plan D66: onderlinge controle woningcorporaties

D66 gaat woensdag een plan inbrengen tijdens het tweedaagse debat over de woningcorporaties en de huisvesting. Bij de visitatie worden jaarverslagen en werkplannen bekeken, prestatieafspraken met gemeente(n), afspraken met andere (semi-)publieke en maatschappelijke organisaties, evaluaties en klanttevredenheidsonderzoeken. De controles komen naast die van de minister en van een financiële autoriteit.
3 reacties

D66 wil woningcorporaties verplichten om zich één keer per vier jaar te laten 'visiteren' door een commissie bestaande uit collega-woningcorporaties. 

Commissie
De corporaties staan immers ook borg voor elkaar. De hele sector moet zich eraan onderwerpen. Weigeringen, als door de zwaar in de problemen geraakte corporatie Vestia, zijn dan niet meer mogelijk, overweegt D66.

Visitatie

De partij gaat het plan woensdag inbrengen tijdens het tweedaagse debat over de woningcorporaties en de huisvesting. Bij de visitatie worden jaarverslagen en werkplannen bekeken, prestatieafspraken met gemeente(n), afspraken met andere (semi-)publieke en maatschappelijke organisaties, evaluaties en klanttevredenheidsonderzoeken. De controles komen naast die van de minister en van een financiële autoriteit.

Jaarverslagen
D66 vindt ook dat de jaarverslagen van de corporaties binnen 3 maanden in plaats van binnen een half jaar moeten worden ingeleverd. Beide voorgestelde maatregelen moeten voorkomen dat er onnodig lang een verkeerd beeld van de financiële situatie van een corporatie blijft bestaan, zoals wederom bij Vestia.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door D. van Arum (Adviseur) op
Jammer dat D66 wat wereldvreemd begint te worden of het misschien al is.........Laat derden de financiele stukken beoordelen, schaf de herbenoeming af van RvC's en kies nieuwe mensen, kies tenminste 50% vertegenwoordigers van huurders en stop met het gunnen van baantjes aan elkaar.

Hebben we nog niet genoeg geleerd........
Door Jan op
D66 wordt steeds wereldvreemder. Controle door collega-corporaties. Wat is de volgende stap: controle van de ene slager door de andere? Dat wordt altijd: als jij het me niet moeilijk maakt, maak ik het jou ook niet moeilijk.
Door piet (Consultant) op
Als ik het persoonlijk niet goed doe, ben ik brodeloos!

He verdient aanbeveling om bij wanbeleid deze memensen te ontslaan alsook persoonlijk aansprakelijk te stellen. Controle door Collega organen is niet genoeg. Ingeval het misgaat voelen ze het nog steeds niet in de eigen portomonnee.

In ned lijkt tegenwoordig niemand meer verantwoordelijk. Iedereen geeft een ander de schuld. Er worden commissies geraadpleegd
( vrienden, deskundigen Ir bureau's etc, etc ) maar men blijft elkaar dekken of naar de mond praten. Het zijn immes circuitjes!! Veel succes!