of 65101 LinkedIn

Partij voor de Dieren verwerft geen grond in Gelderland

Gelderland en Staatsbosbeheer startten in mei met een openbare grondruil van in totaal 400 hectare natuurgrond. Staatsbosbeheer bood vooral kleine stukjes grond aan die volgens de dienst ook door een particulier beheerd kunnen worden. De PvdD is fel tegen de ‘versnippering van de natuur’ en startte een 'woudfunding-actie'.
© Shutterstock
Reageer

De Partij voor de Dieren (PvdD) kan geen stukken Gelderse natuur aankopen. Maandag is de partij meegedeeld dat geen van de kavels waarop de partij inschreef aan de PvdD is gegund. De partij zamelde 185.000 euro in voor de aankoop. De reden voor de afwijzing wordt pas later bekend.

Grondruil
Gelderland en Staatsbosbeheer startten in mei met een openbare grondruil van in totaal 400 hectare natuurgrond. Staatsbosbeheer bood vooral kleine stukjes grond aan die volgens de dienst ook door een particulier beheerd kunnen worden. Met de opbrengst van die grond wilde de dienst grote natuurgebieden op de Veluwe en langs de rivieren juist uitbreiden. Gelderland bood daar grond aan.

‘Woudfunding’-actie
De PvdD is fel tegen de ‘versnippering van de natuur’ en startte een 'woudfunding-actie'. Daarvoor brachten 4500 mensen in korte tijd 185.000 euro bijeen. Deze mensen krijgen hun geld nu terug, tenzij ze een schenking hebben gedaan, aldus de partij maandag. Volgens de provincie is maandag aan 56 particulieren een kavel gegund. Staatsbosbeheer verwierf 165 hectare Gelderse natuur. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

De nieuwste whitepapers